Spabadideer: 5 måter å skape et avslappende sted på


Trenger du ideer for å gjøre ditt kjedelige spa til et spa? Disse enkle endringene kan forvandle ethvert bad fra et rutinestopp til et fristed!


Blomster og en håndklekurv i et rom med naturlig lys
Hvis du kan, tillat bare naturlig lys på badet ditt. (Poravute, Getty Images)

1. Få riktig belysning

Vår første spabadidee er en av de enkleste, legger til stemning og kan gjøre en drastisk endring: Endre belysningen!

Hvis mulig, la bare naturlig lys være igjen, men hvis badet ditt mangler nok vinduer til å gjøre det, bytt ut lampene med en mykere hvittone for en mer avslappende følelse.

Eller høste fordelene av begge samtidig med en lyspære som skifter farge som krymper.

For en mer fjern baderomsopplevelse, prøv blå belysning. En foreløpig studie av PLOS ONE magazine fant at blått lys akselererer avslapning etter stress raskere enn tradisjonell hvit belysning.

Tenn noen lys for et roligere utseende. Velg duftlys bare for belysning eller finn et duftlys som slapper av.


Hodetelefoner i badekaret
Finn din indre ro med den riktige spillelisten. (yipengge, signatur fra Getty Images)

2. Legg til noen beroligende sanger

Å lytte til musikk kan senke hjertefrekvensen, forbedre følelsen av velvære og til og med redusere forbrenningen, ifølge PsychCentral. Dette er grunnen til at toneinnstillingen er nei. 2 i listen vår over baderomsideer.

De fleste profesjonelle spas lener seg mot naturinspirert musikk for å berolige kundene sine. Andre spiller tunge klassiske melodier på strengeinstrumenter.

Dette er imidlertid ditt bad, så velg hvilken som helst musikk som hjelper deg å slappe av! Spill av sangene dine på en Bluetooth-høyttaler eller still noen hodetelefoner for en skjult trekk.


Eterisk olje, lavendelblomster, såpestykke på et håndkle
Pust inn de behagelige aromaene og slipp stress. (matka_Wariatka, Getty Images)

3. Fyll luften med eteriske oljer

Aromaterapi har blitt brukt i århundrer for å forbedre fysisk og mentalt velvære. Praksisen går tilbake til de gamle egypterne som brente røkelse laget av aromatisk tre, urter og krydder.

Mange ser på å ha et dagspa som en helbredende opplevelse, så essensielle oljer – selvfølgelig – kommer med på listen vår over spabadideer.

Det finnes dusinvis av essensielle oljer, men dette er de du vil ha for en depressiv spa-dag, ifølge Healthline:

  • lavendel
  • kamille
  • ORANSJE
  • Sandeltre
  • Vismannen Clara
  • Sitron
  • Bergamo
  • rosa
  • sjasmin
  • Ylang Ylang

Ta en oljedispenser og pust dypt. Du vil umiddelbart føle at du er på et profesjonelt bad.


Fluidmaster's Soft Spa Electronic Bidet toalettsete
Fluidmaster’s Soft Spa bidet elektronisk toalettsete kan monteres på et hvilket som helst toalettsete, slik at du ikke trenger å kjøpe nytt toalett. (3 Echoes Content Studio)

Ta Bliss Bath med et bidet

Vil du forbedre din egenomsorgsrutine og skjemme deg bort hver dag? Ingen liste over spabadideer ville vært komplett uten dette: installer et bidet!

av Fluidmaster Soft Spa elektronisk bidet toalettsete kommer problemfritt – og gratis – for å pusse opp badet ditt eller bytte ut toalettet. Alt du trenger er en justerbar skiftenøkkel og en skrutrekker for enkel installasjon selv.

Soft Spa har en integrert varmtvannsbereder, justerbart vanntrykk og pinneposisjonering, samt et oppvarmet sete og varmlufttørker.

Du kan til og med tilpasse kjæledyret ditt med forskjellige trykkinnstillinger. Mild modus, med lavt vanntrykk, er tilgjengelig for brukere med sensitiv hud.

Fjernkontroll for Fluidmaster's Soft Spa elektronisk bidet toalettsete på veggen ved siden av toalettpapiret
Gammeldagse bidéer krever at brukerne hopper over dem eller strekker seg tilbake for justeringer. Fluidmaster’s Soft Spa har en fjernkontroll for ekstra komfort og bekvemmelighet. (3 Echoes Content Studio)

Det beste av alt er at dette bidet gjør det smart å ta vare på deg selv. Den medfølgende fjernkontrollen er en spillveksler for folk som bruker frittstående bidéer med vannkontroller på baksiden.

Eldre enheter – som noen fortsatt bruker – krever at brukerne går gjennom og møter kontroller, eller strekker seg tilbake for å gjøre justeringer. Faktisk er bidet fransk for «ponni», og refererer til denne vanlige posisjonen.

Omvendt lar Soft Spa-fjernkontrollen deg se fremover, og tilbyr større komfort og frihet, slik at du kan bo i luksus.


Dusjen renner med stigende damp
Et nytt dusjhode kan gjøre forskjellen hver morgen. (nikkytok, Getty Images)

Vil du skape den beste dampromsopplevelsen? Oppgrader dusjen din!

Nei, du trenger ikke å bytte ut omkretsen eller gjøre noe veldig kostbart. Bare bytt ut dusjhodet for en luksuriøs hjemmespaopplevelse hver dag.

Finn et høytrykksdusjhode for å lindre muskelspenninger, eller prøv dette to-i-ett-dusjhodet som får deg til å føle at du skyller deg i en tropisk skog.

Fortsett den regnskogsdusjfølelsen når du kommer ut av dusjen ved å legge en bambusgulvmatte. Disse madrassene ser luksuriøse ut og føles bra under føttene.

Bytt til slutt de vanlige badehåndklærne og tørk dem med et mykere håndkle av høyere kvalitet. Håndklær med et høyt antall garn er myke, slitesterke og absorberende.

Vil du dele ideene dine for å gjøre et bad til et bad? Kommenter nedenfor og del denne artikkelen med venner!


Videre lesning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...