Këshilla për projektimin për shtëpinë tuaj të re moderne


këshilla-dizajn-për-ndërtimin-e-re-modern-home-tuaj-e-re-modern-sebring-design-build
Pixabay

Pavarësisht nëse keni marrë vendimin të lëvizni nga i gjithë vendi ose nga diku afër, ka disa gjëra që duhet të mësoni për shtëpinë tuaj të re. Kur merrni një vendim kaq të madh, është e rëndësishme të jeni të përgatitur për atë që ju pret. Ky artikull do t’ju japë disa këshilla dizajni për shtëpinë tuaj të re dhe do të flasë se çfarë të prisni kur të zhvendoseni në një vend të ri.

Çfarë duhet të prisni kur të hyni në shtëpinë tuaj

1. Mund t’ju duhet të punësoni një kompani lëvizëse dhe magazinimi

këshilla-dizajn-për-ndërtimin-e-re-modern-home-tuaj-e-re-modern-sebring-design-build

Pixabay

Punësimi i një kompanie si Osmon Moving and Storage mund të shkojë shumë, veçanërisht nëse jetoni diku që është i përhapur. Nëse planifikoni të zhvendoseni në një apartament të vogël ose në një shtëpi me ruajtje minimale, mund të jetë e dobishme të keni një kompani që mund të ruajë gjërat tuaja gjithashtu për ju.

Kompanitë e magazinimit mund t’ju ndihmojnë të rregulloni dhe të shfrytëzoni sa më shumë hapësirën tuaj. Ato gjithashtu mund të ofrojnë një vend për të ruajtur gjërat që mund të mos ju nevojiten menjëherë, por nuk dëshironi t’i hiqni qafe, të tilla si veshjet sezonale ose dekorimet e festave.

Nga pikëpamja e dizajnit, ia vlen gjithashtu të merret në konsideratë punësimi i një kompanie për t’ju ndihmuar me lëvizjen. Dizajni unik dhe modern karakterizohet nga minimalizmi, funksionaliteti dhe fokusi në linjat e pastra. Kjo mund të jetë e vështirë për t’u arritur nëse keni shumë gjëra të grumbulluara në shtëpinë tuaj të re.

2. Mund t’ju duhet të zvogëloni gjërat tuaja

këshilla-dizajn-për-ndërtimin-e-re-modern-home-tuaj-e-re-modern-sebring-design-build

Pixabay

Nëse po lëvizni nga një shtëpi më e madhe në një apartament më të vogël, mund t’ju duhet të zvogëloni gjërat tuaja. Papërfshirja mund të jetë një gjë e vështirë për t’u bërë, por është e rëndësishme të mbani mend se nuk keni nevojë të mbani gjithçka. Filloni duke bërë një listë të:

 • Artikuj që përdorni çdo ditë dhe pa të cilët nuk mund të jetoni
 • Artikujt që i përdorni herë pas here, por mund të jetoni pa të, nëse është e nevojshme
 • Artikujt që rrallë i përdorni ose nuk ju nevojiten fare.

Pasi të keni listat tuaja, mund të filloni të renditni gjërat tuaja dhe të vendosni se çfarë të dhuroni, çfarë të mbani dhe çfarë të hidhni. Mos harroni se gjithmonë mund të ruani sende që nuk ju duhen menjëherë, por që nuk mund të duroni t’i hiqni qafe. Këtu mund të jetë e dobishme një kompani magazinimi.

3. Jini të përgatitur për të blerë mobilje të reja

këshilla-dizajn-për-ndërtimin-e-re-modern-home-tuaj-e-re-modern-sebring-design-build

Pixabay

Pavarësisht nëse lëvizni në një apartament të mobiluar apo të pamobiluar, mund t’ju duhet të blini mobilje të reja. Nëse dëshironi të zhvendoseni në një apartament të mobiluar, mund të zgjidhni të blini pjesë shtesë për ta bërë hapësirën tuajën.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të blini mobilje të reja nëse po zvogëloni gjërat tuaja. Në këtë rast, është e rëndësishme të zgjidhni pjesë që janë shumëfunksionale dhe mund të shërbejnë për më shumë se një qëllim. Për shembull, një tavolinë kafeje që funksionon si një osman ruajtjeje mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të kursyer hapësirë ​​në një apartament të vogël. Në mënyrë të ngjashme, një futon mund të shërbejë si një divan dhe një shtrat, duke e bërë atë të përsosur për të pritur mysafirë në hapësira të ngushta.

4. Përfundoni një shëtitje përpara se të zhvendoseni

Pasi të keni blerë me sukses shtëpinë tuaj, është më mirë të bëni një përshkrim të shtëpisë tuaj të re përpara se të hyni brenda. Edhe nëse e keni inspektuar tërësisht shtëpinë përpara se ta blini atë, ne rekomandojmë shumë të siguroheni që gjithçka funksionon ashtu siç duhet Një përshkrim duhet të përfshijë :

 • Kontrollimi i të gjitha bravave dhe dritareve
 • Testimi i presionit të ujit
 • Inspektimi i shtëpisë për dëmtime të fundit
 • Ndërrimi/instalimi i filtrave të ajrit
 • Gjetja e ndërprerësve dhe butonave të fikjes

Është gjithashtu një ide e mrekullueshme të bëni fotografi ose video të hapësirës gjatë ecjes. Nëse kapni ndonjë gjë, është më mirë ta dokumentoni.

Nëse ka ndonjë gjë të gabuar me shtëpinë kur të transferoheni, do t’ju duhet të përcaktoni se kush është përgjegjës për defektet e pazbuluara. Ju gjithashtu mund të rinegocioni ofertën tuaj.

Këshilla të projektimit për shtëpinë tuaj moderne

këshilla-dizajn-për-ndërtimin-e-re-modern-home-tuaj-e-re-modern-sebring-design-build

Pixabay

Dizajni modern ka të bëjë me dritën, ajrin dhe hapësirën. Pavarësisht se ku jetoni, mund t’i sillni këto elemente në shtëpinë tuaj me disa këshilla të thjeshta dizajni:

Përdorni Dritën Natyrore

Dritaret e mëdha dhe çatitë janë çelësi në dizajnin modern. Drita natyrore është një nga burimet më të bollshme të qytetit, ndaj sigurohuni që të përfitoni prej saj. Disa nga vendet më të mira për të përfituar nga drita natyrale janë dhoma e ndenjes dhe kuzhina.

Në dhomën e ndenjes, përdorni mobilje dhe pëlhura me ngjyra të çelura për të reflektuar rrezet e diellit. Në kuzhinë, merrni parasysh përdorimin e dollapëve prej xhami për të ekspozuar enët tuaja dhe për të ndriçuar hapësirën. Për më tepër, dritaret me pamje nga jashtë mund të ndihmojnë në sjelljen e jashtme dhe ta bëjnë shtëpinë tuaj të ndihet më e gjerë.

Përfitoni nga hapësira e jashtme

Kur zgjidhni mobilje për hapësirën tuaj të jashtme, sigurohuni që të zgjidhni pjesë që janë të qëndrueshme dhe mund t’i rezistojnë elementeve. Nëse lëvizni diku me diell, zgjidhni mobilje që janë rezistente ndaj rrezeve ultraviolet.

Nëse jetoni në një zonë me erë, kërkoni mobilje që janë mjaft të rënda për të qëndruar të vendosur në rast të shpërthimit të erës. Nëse jetoni në një zonë të ftohtë, sigurohuni që të investoni në një grup të mirë ngrohësash oborrish për t’ju mbajtur ju dhe mysafirët tuaj të ngrohtë gjatë gjithë dimrit.

Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh madhësinë e hapësirës suaj të jashtme kur zgjidhni mobilje. Nëse keni një ballkon ose oborr të vogël, zgjidhni pjesë më të vogla që nuk do ta mbipopullojnë hapësirën.

Konsideroni edhe terrenin artificial për hapësirat e oborrit apo ballkonit tuaj. Lëndinat e rreme nuk kërkojnë shumë mirëmbajtje dhe janë të shkëlqyera për aktivitete në natyrë.

Përqafoni jetesën e brendshme dhe të jashtme

këshilla-dizajn-për-ndërtimin-e-re-modern-home-tuaj-e-re-modern-sebring-design-build

Pixabay

Përveç mobiljeve të jashtme, tejkalimi i hendekut midis hapësirave tuaja të brendshme dhe të jashtme është çelësi në dizajnin modern. Megjithëse kjo është më e zakonshme në zonat me diell, shumë shtëpi moderne veriore përqafojnë me sukses edhe jashtë.

Një mënyrë për ta bërë këtë është duke zgjedhur mobilje dhe dekor që mund të funksionojnë si brenda ashtu edhe jashtë. Për shembull, një mbulesë tavoline ose grup pjatash që përdorni për ngrënie në natyrë mund të përdoret gjithashtu për argëtim të brendshëm.

Një mënyrë tjetër për të përqafuar jetesën e brendshme dhe të jashtme është duke pasur dritare dhe dyer të mëdha që hapen në oborrin ose ballkonin tuaj. Në këtë mënyrë, ju mund të sillni jashtë dhe të krijoni një tranzicion të qetë midis hapësirave tuaja të brendshme dhe të jashtme.

Bëjeni shtëpinë tuaj miqësore me mjedisin

Jo vetëm që të kesh një shtëpi miqësore me mjedisin është një nga tendencat kryesore të dizajnit të brendshëm në të gjithë vendin, por është gjithashtu e rëndësishme për mjedisin. Ka shumë mënyra për ta bërë shtëpinë tuaj miqësore me mjedisin, por një nga më të lehtat është të përdorni thjesht pajisje dhe llamba me efikasitet energjie. Kjo do të ndihmojë në uljen e gjurmës suaj të karbonit dhe do t’ju kursejë para në faturat e shërbimeve.

Ju gjithashtu mund të zvogëloni konsumin e ujit duke instaluar tualete dhe koka dushi me rrjedhje të ulët, ose duke përdorur bimë tolerante ndaj thatësirës në peizazhin tuaj. Përveç kësaj, ju mund të instaloni panele diellore në çatinë tuaj.

Nëse jeni duke bërë një lëvizje në një vend me diell, do të jeni në gjendje të përfitoni nga energjia e diellit dhe të gjeneroni energjinë tuaj elektrike. Disa shtete tani mandatojnë që shtëpitë e reja për një familje të ndërtohen me panele diellore të përfshira. Meqenëse shumë njerëz po kërkojnë shtëpi me diell, kjo mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të përmirësuar vlerën e shtëpisë tuaj gjithashtu.

Shkoni për një kuzhinë funksionale dhe elegante

Ndoshta do të kaloni shumë kohë në kuzhinën tuaj, ndaj është e rëndësishme ta bëni atë një hapësirë ​​sa elegant dhe funksionale. Disa nga gjërat thelbësore për çdo kuzhinë moderne janë pajisjet prej çeliku të pandryshkshëm, tavanet prej graniti dhe shumë hapësirë ​​ruajtëse.

Nëse argëtoheni shpesh, mund të dëshironi të zgjidhni një kuzhinë me koncept të hapur, në mënyrë që të mund të bisedoni me mysafirët tuaj ndërsa gatuani. Kur dizajnoni kuzhinën tuaj, ju rekomandojmë të zgjidhni ngjyra të errëta për dollapët dhe tavanet tuaja. Kjo do të bëjë një pamje elegante dhe moderne. Konsideroni përdorimin e granitit ose kuarcit me ngjyrë të errët për tavanet tuaja dhe dollapët e zinj ose kafe të errët.

Ju gjithashtu mund të përfshini prekje personale në kuzhinën tuaj me dekorime si vazo me lule të freskëta ose tasa me fruta.

Përqafoni veçoritë e shtëpisë inteligjente

Një nga veçoritë më të njohura të shtëpisë inteligjente është një termostat i programueshëm. Kjo ju lejon të kontrolloni temperaturën e shtëpisë tuaj nga distanca nëpërmjet një aplikacioni në telefonin ose tabletin tuaj. Mund ta konfiguroni gjithashtu që të rregullojë automatikisht temperaturën bazuar në orarin tuaj.

Kur modeloni kuzhinën tuaj, duhet të konsideroni gjithashtu instalimin e pajisjeve inteligjente. Këto janë të lidhura me internetin dhe mund të kontrollohen nëpërmjet një aplikacioni. Pajisjet inteligjente mund ta bëjnë jetën tuaj më të përshtatshme pothuajse çdo ditë. Për shembull, mund ta ngrohni paraprakisht furrën kur jeni ende duke u kthyer nga puna në shtëpi.

Ka gjithashtu shumë tendenca të zgjuara të banjës që mund të përfitoni. Për shembull, tani mund të blini tualete që kanë një bidet të integruar dhe ngrohës sediljeje. Dyshekët inteligjentë janë një tjetër investim i vlefshëm. Këto dyshekë novatorë mund t’ju ofrojnë njohuri për shëndetin, si BMI, vlerësimin e qëndrimit dhe sugjerimet për stërvitje.

Mos harroni Detajet

Përveç artikujve të biletave të mëdha, është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje detajeve kur dizajnoni shtëpinë tuaj. Disa nga gjërat që mund të dëshironi të merrni parasysh janë:

 • Pajisjet në dollapët dhe dyert tuaja
 • Përfundimet në pajisjet tuaja të ndriçimit dhe instalimet hidraulike
 • Pëlhurat që përdorni për trajtimin e mobiljeve dhe dritareve
 • Ngjyrat e bojës që përdorni në të gjithë shtëpinë tuaj
 • Vendosja e veprave të artit, bimëve dhe dekorimeve të tjera

Kur detajoni shtëpinë tuaj, krijoni një plan përpara kohe. Kupto:

 • Materialet që ju nevojiten
 • Procedurat që do t’ju duhet të bëni
 • Artikujt që dëshironi të shfaqni
 • Sa kohë do të duhet
 • Buxheti juaj

Shtoni disa dhunti moderne në shtëpinë tuaj

Një mënyrë për të shtuar një prekje moderne në dekorimin e shtëpisë tuaj është duke varur vepra arti në muret tuaja. Nëse nuk jeni të sigurt se ku të filloni, provoni të shikoni disa galeri arti lokale ose të kërkoni në internet për artistë që specializohen në artin modern dhe bashkëkohor. Shumë dyqane online të artit modern kanë printime të veprave të njohura dhe artistëve në zhvillim.

Ju gjithashtu mund të kërkoni për art modern në Amazon, Walmart dhe shitës të tjerë të mëdhenj. Ka shumë vepra arti atje që do t’i përshtaten stilit dhe buxhetit tuaj.

Një mënyrë tjetër për të shtuar një nuancë moderne në shtëpinë tuaj është duke zgjedhur mobilje me linja të pastra dhe dizajne të thjeshta. Ju mund t’i gjeni këto lloje mobiljesh në shumicën e shitësve kryesorë, ose mund t’i porositni ato në internet nga faqet si Wayfair, Overstock dhe Amazon.

Shto prekjen personale

Në fund të fundit, është shtëpia juaj dhe duhet të pasqyrojë stilin tuaj personal. Mos kini frikë të eksperimentoni me elementë të ndryshëm të dizajnit dhe pjesë të mobiljeve derisa të gjeni diçka që ju pëlqen.

Shtëpia juaj është një kanavacë bosh, kështu që përdorni imagjinatën tuaj dhe argëtohuni me të! Për shembull, nëse jeni adhurues i ngjyrës rozë, mund të lyeni derën tuaj të përparme rozë ose të shtoni disa thekse rozë në të gjithë shtëpinë tuaj. Nëse jeni të apasionuar pas muzikës, varni postera me kornizë të artistëve tuaj të preferuar.

Nëse e doni artin, merrni parasysh mbushjen e mureve tuaja me piktura, foto apo edhe skulptura. Dhe nëse doni një hapësirë ​​komode dhe tërheqëse, mendoni të shtoni një oxhak ose disa mobilje të rehatshme. Gjëja më e rëndësishme është që ta bëni shtëpinë tuaj një vend ku e doni dhe ndiheni rehat, por ju ndihmon të keni një shtëpi që ju përfaqëson gjithashtu.

Përmbledhje

Lëvizja në një shtëpi të re është emocionuese dhe ju mund ta dizajnoni hapësirën tuaj pikërisht ashtu siç dëshironi. Megjithatë, ka disa gjëra që duhet të keni parasysh kur jeni duke projektuar shtëpinë tuaj.

Së pari, është e rëndësishme të zgjidhni ngjyrat dhe përfundimet e duhura për hapësirën tuaj. Së dyti, mos harroni për detajet! Është thelbësore të keni kujdes për gjëra të tilla si pajisjet në dollapët tuaj ose ngjyrat e bojës që përdorni në të gjithë shtëpinë tuaj.

Më e rëndësishmja, mos harroni të shtoni kontaktin tuaj personal. Në fund të fundit, kjo është shtëpia juaj dhe duhet të pasqyrojë stilin tuaj. Me këto ide në mendje, me siguri do të krijoni një shtëpi të bukur dhe tërheqëse që ju pëlqen.

Shikoni artikujt tanë të tjerë të mëdhenj:Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...