Hvordan velge Dragon Fruit: Den ultimate guiden


Dragefrukt er en tropisk frukt med et unikt utseende og smak. Det er kjent ikke bare for sitt uvanlige utseende, men også for sine helsemessige fordeler. Det er en innfødt frukt i det sørlige Mexico og Mellom-Amerika, men dyrkes nå over hele verden. Blomstene blomstrer bare om natten. Pitaya, pitahaya og jordbærpærer er noen av navnene som er gitt til den.

Skallet til moden dragefrukt er knallrosa og silkeaktig. Dragefrukt bør ikke være for vanskelig å spise. La det heller koke i noen dager til kjøttet er mørt og glatt, som en stekt avokado. Dragefrukt er overmoden hvis den føles myk.

Velg dragefrukten

To varianter av dragefrukt

Dragefrukt kommer i to forskjellige varianter. De mest populære artene har rød hud og grønne skjell som ligner skjellene til en drage, derav navnet «dragefrukt». Massen til denne kultivaren er hvit, mens frøene er svarte. Gule dragefrukter er en mindre vanlig variant. Skinnet er gult, mens kjøttet er hvitt med svarte frø. Selv om dragefrukt ser ut til å være en av de mest uvanlige fruktene som finnes, er aromaen nesten identisk med den til andre frukter som kiwi og pære.

Du kan enkelt finne ut om den er bakt ved å ta på den og se den før du spiser den. Hvis du er interessert i å dyrke sunn dragefrukt, trenger du de riktige hageverktøyene og utstyret. Du kan også sjekke ut noen av vurderingene av vannings- og plantevernproduktene som er tilgjengelige på nettet.

Hvordan finne ut om en dragefrukt er moden

Vet du hvordan du velger en dragefrukt riktig? I dette innlegget lærer du hvordan du plukker en dragefrukt.

# 1 Sjekk utseendet til dragefrukten

Farge: Avhengig av arten har en moden og moden dragefrukt en strålende rosa eller gul farge. Når fargen fortsatt er grønn, er den ikke klar til å velges. Når modenheten er helt riktig, vil den ytre huden være skinnende og farget. Den er overmoden hvis det er for mange flekker eller svarte flekker på den. Noen land anses imidlertid fortsatt som normale.

Vinger: «Vinger» refererer til den løvrike delen av frukten som strekker seg utover frukten. Vinger kan også hjelpe deg å forstå hvordan du velger en dragefrukt. Det er også en indikasjon på at dragefrukten er moden og klar til å spises hvis den begynner å koke og bli brun. De fargerike vingene til dragefrukten indikerer at den trenger mer tid på å modnes. Røde eller gule dragefrukter er ofte umodne.

Innsiden av en dragefrukt er hvit, dyp rosa eller lilla, avhengig av hvordan den er kuttet i skiver. Fargen på dragefrukt bestemmes av variasjonen. Det inkluderer også små sorte frø som er velsmakende og som ser ut som kiwi frø. Når dragefrukten er helt moden, skal innsiden være deilig. Når den blir brun er den allerede overmoden.

# 2 Berør dragefrukten

Du kan enkelt lære å plukke en dragefrukt ved å skyve den forsiktig med tommelen eller fingrene. Følelsen skal være mild. Hvis den er for myk, har den allerede passert toppen. En veldig sterk dragefrukt vil ta lengre tid å modne, men hvis du ønsker å kjøpe en dragefrukt fra butikken, kan du kjøpe en som ikke er moden og holde den i romtemperatur. I løpet av noen dager vil den være helt moden.

Dobbeltsjekk for skade ved kjøp av frukt fra butikk. Hard håndtering, transport eller bruk av skarpe instrumenter som hageovner kan skade dragefrukter. På grunn av tap av fuktighet vil de skadede dragefruktene være mindre og tørrere. Før du kjøper en dragefrukt, inspiser den grundig. Undersøk overflaten for eventuelle sprekker eller tegn på forringelse. Overdreven modning indikeres også av tilstedeværelsen av en tørr stilk i frukten.

# 3 Vent til rett tid

Sjekk om dragefrukten har blitt fra grønn til gul til rosarød. En annen måte å forstå hvordan du velger en dragefrukt er å telle dagene etter at planten blomstrer. En dragefrukt vil normalt modnes 27 til 33 dager etter at vintreet har blomstret. Du må vente fire dager etter at fargen på frukten endres før du høster dragefrukten.

Hvordan lagre dragefrukt |

Hvis du ønsker å konsumere dragefrukter innen få dager, kan du lagre dem på disken. Legg den modne frukten i en lufttett beholder og oppbevar den i kjøleskapet for å holde den frisk lenger.

Kald luft vil bremse modningsprosessen, slik at du kan smake på frukten når den er på sitt beste, selv om det tar noen dager å komme dit. Denne delikate frukten vil ikke absorbere smaken til andre varer i kjøleskapet takket være den lukkede beholderen. I kjøleskapet kan modne dragefrukter oppbevares i omtrent en uke.

Drage oppskåret frukt bør også oppbevares i kjøleskap, selv om de bare varer noen få dager. Pass på at de også oppbevares i en lufttett beholder.

For langvarig lagring kan denne tropiske frukten fryses. For å gjøre dette, skrell og kutt frukten i terninger, og frys dem deretter i en til tre timer på en bakeplate. Når kubene er helt frosne, oppbevar du dem i en lufttett beholder i opptil seks måneder.

Smaken av frossen dragefrukt er bevart, men ikke teksturen. Som et resultat er hjemmelagde smoothies og is de beste bruksområdene for disse frosne terningene.

Hvordan rive en dragefrukt |

Ikke bekymre deg hvis du ender opp med umoden dragefrukt. Med litt tålmodighet kan disse tropiske herlighetene bakes hjemme.

Bare la fruktene modne på benken i romtemperatur i noen dager. Fargen skal bli dypere og huden skal bli myk. Kalde temperaturer vil forsinke modningsprosessen, men overskuddsvarme kan raskt gjøre en umoden frukt til en overflødig frukt.

Når den er helt moden, har denne kaktusfrukten en søt og mild aroma. Du kutter sannsynligvis frukten for tidlig eller for sent hvis den mangler søt smak eller er for mye sirup.

Hvordan kutte en dragefrukt |

Alternativ # 1: Kutt og skrell

Skjær dragefrukten i to langs stilkskaftet for å starte (på lange avstander). Trykk deretter fingeren forsiktig mellom kjøttet og skinnet og dra, skrell hver halvdel. Modne epler bør lett skille det ytre skallet fra fruktkjøttet på innsiden.

Fuchsia eller hvitt kjøtt kan enkelt kuttes i terninger, skiver eller terninger. Hvis du vil bruke frukten i salater eller fryse den til smoothies, er dette en fantastisk måte å tilberede den på.

Alternativ # 2: Vent og slett

Skjær frukten i to i lang tid. Deretter, som du ville gjort med en avokado, fjern dragefruktkjøttet med en skje. Alternativt kan du ta av undertøyet med en liten melonballong.

Hvis utseendet på frukten ikke er avgjørende, for eksempel når du legger den på en tallerken eller kombinerer den med en bolle med yoghurt, er en skje et passende alternativ. På den annen side er melonballerinaen ideell for å lage attraktive salater og frukt. Tomt skall skaper et fint serveringsfat i denne situasjonen!

Alternativ # 3: Peel

Å skrelle en fullmoden dragefrukt kan sammenlignes med å skrelle en banan. Skjær ganske enkelt en spalte i toppen av frukten og trekk forsiktig i skallet for å skille det fra fruktkjøttet. Du kan kutte eller kutte den gjenværende kjøttbollen i den størrelsen og formen du velger.

Alternativt kan du spise den hel mens du fjerner skallet, akkurat som du ville gjort med en banan.

Hvordan bruke moden dragefrukt |

Dragefrukt spises best frisk på grunn av sin delikate sødme. Fruktsalater, yoghurt og fruktretter har alle godt av det. Frosne dragefrukter er flotte for å gi smoothies en subtil sødme. Hvis du ikke liker kvaliteten på frøet, kan du få juice fra denne næringsrike frukten.

Saften fra typen dragefrukt med rosa kjøtt er deilig i smoothies og drinker. Mange alkoholholdige drikker med populære frukter, for eksempel dragefrukt margarita og frukt lychee mimosa, inkluderer dragefrukt.

Selvfølgelig er hver art av dragefrukt en deilig og næringsrik snack i seg selv. Prøv å strø litt honning eller sukker på toppen for litt mer sødme.

konklusjon

Bruk en tang, fjern tornene fra en dragefrukt før du plukker den. Husk å bruke hansker når du gjør dette da tornene er ganske skarpe. Når dragefrukten er moden og klar til å kuttes, er det ikke veldig vanskelig å fjerne tornene fordi den begynner å falle av av seg selv.

Gleder du deg til å høste dragefrukten din? Bare følg instruksjonene og ikke glem å spre ordet om hvordan du velger en dragefrukt. Takk for at du tok deg tid til å lese dette!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...