Hvordan installere takrenner Sett pris på folk


Takrenner, som alle andre funksjoner i et hjem, er avgjørende for å holde det i god stand. De samler opp og fjerner regnvann fra huset og hindrer at tak og våte kjellere lekker. Men de blir ofte oversett hvis noe går galt med dem.

Mangel på takrenner eller takrenner som ikke fungerer som den skal, kan skade vegger og innredning i et hjem. Vann kan sive ned i kjellere, forårsake uopprettelig skade, og kraftig nedbør kan til og med fjerne jord som fører til erosjon.

Så hvordan installerer du takrenner på en måte som forlenger levetiden?

1. Velg riktig type takrenne

Hvert hjem har unike krav. Derfor er det viktig å tilpasse takrennene til hjemmets behov før de monteres. Du må anslå størrelsen på hjemmet ditt, takets helning og typen nedbør du får der du bor.

Med disse funnene i tankene kan du velge mellom halvrunde takrenner, K-stilrenner eller fasaderenner. Deretter velger du ønsket materiale – aluminium, kobber, galvanisert stål, sink eller vinyl. Sørg for at rennene er bratte nok til å samle opp regnvann og la det renne ned i bunnslukene.

2. Velg en ideell takrennestørrelse

Mengden nedbør som hvert område mottar og takets helning spiller en stor rolle for å bestemme størrelsen på takrennene. Du bør også være forsiktig med opphopning av snø og is i takrenner – for du kan også installere oppvarmede rennesystemer.

3. Åpne takrennehengerne i riktig avstand

Ordne takrennehengerne på en slik måte at de gir tilstrekkelig støtte for kanalen. Dette sikrer at takrennene dine ikke er tunge eller hengende. Ideelt sett bør kleshengere plasseres i en maksimal avstand på tre fot fra hverandre. Men hvis du har mye regn eller snø, bør du plassere opphengene i en avstand på to meter fra hverandre.

4. Gå for glatte takrenner

Det svakeste punktet i ethvert rennesystem er lagene – hull kan oppstå på de stedene der seksjonene møtes, noe som kan øke muligheten for lekkasjer. Det kan også samle seg søppel i disse tomrommene, noe som kan føre til renneoverløp når det regner mye. Quiltede takrenner trenger mye vedlikehold, mens vatterte takrenner er mindre utsatt for lekkasjer og ikke krever mye vedlikehold.

5. Installer beskyttelse

Beskytterne holder takrennene dine fri for alle slags rusk som løv, pinner, fuglerede, furunåler eller skitt, og holder dem derfor fri for mugg og rust. De sørger også for at takrennene er intakte og ikke trenger hyppig rengjøring og vedlikehold.

6. Trim trærne

Trær kan skade takrenner som ikke lar seg reparere. De kaster ut løv, pinner, furunåler, blomster eller eik på husets tak, som igjen blir avsatt i takrenner hvis de ikke rengjøres ordentlig. Ved kraftig regn eller storm kan selve trærne skade tak og takrenner. Så du må beskjære trærne regelmessig.

7. Rens rennene regelmessig

Den siste, men viktigste måten å sikre lengre levetid på renne er regelmessig rengjøring og vedlikehold. Sørg for å rengjøre takrennene en gang hver tredje eller sjette måned avhengig av tredekket og været. Følg også med på bunnsøl.

Overlat det i hendene på fagfolk

Å installere DIY takrenner er populært, men du kan ende opp med å bruke penger på utskifting og reparasjonskostnader i det lange løp hvis du ikke gjør det riktig.

Rensing av takrenner gir vedlikeholdsekspertise for å spare deg for bryet. Du kan finne en rørlegger som leverer kloakk- og regnvannstjenester hos Verdifulle mennesker.

FINN EN HINDURAL

Forfatterbiografi:

Kruti Shah er innholdsforfatter for Ned Stevens. Hun liker å skrive om kunnskap om aktuelle trender innen smarte hjem og relatert teknologi. På fritiden liker hun å lage mat og se Netflix. Du kan få kontakt med ham på Linkedin.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...