Hvordan fjerne en busk eller busker fra hagen din med dype røtter


Busker og gjerder kan ta mye plass i hagen din, men hvis de mister form og skjønnhet, eller hvis du bare vil åpne hagen din og gjøre plass for andre planter, kan du fjerne dem. Fordi de fleste busker lever ved røttene og vil komme seg, er det ikke så enkelt å fjerne busker som å kutte dem til bakken. Metoden for å beskjære gamle busker for å stimulere ny vekst er kjent som regenerativ beskjæring. For å forhindre ny vekst må du fjerne røttene til buskene.

Fjern en busk eller busk

Fjerning av busker og busker

Hva kan være bedre enn å svette kuler i den brennende solen mens du prøver å fjerne en monstrøs busk som vokser fra plenen din søndag morgen?

Alt ville sannsynligvis vært å foretrekke, men hvis du er en huseier, er det å jobbe i hagen en av de «gledene» som følger med territoriet. I virkeligheten bruker den gjennomsnittlige amerikaneren 150 timer hvert år på å være slaver på plenen sin. Dette gjelder en uke med hagearbeid, som absolutt er mer enn noen bruker på ferie.

Jada, du kan leie noen til å klippe overgrodde planter eller busker i hagen din, men jeg foretrekker å krype gjennom skitten enn å komme inn i lommeboken min. I tillegg, mens bakgårdsarbeid vanligvis ikke er den mest underholdende treningen, gir det en følelse av prestasjon og er ikke så vanskelig som det ser ut til.

Følg trinnene nedenfor for å lære hvordan du fjerner en busk eller busk fra hagen din. Selv om du kan gjøre det alene, vil det være mye enklere (og raskere) hvis du har en eller to ekstra personer til å hjelpe deg.

Du trenger følgende elementer:

  • Rund topp hagespade
  • Hagens mysterium, liten
  • Håndsag
  • Trådløs stempelsag
  • Hagehansker laget av griseskinn eller lateks
  • Vann – å drikke

For å starte, drikk et stort glass vann. Ta så på hanskene og bruk underarmen til å rense øyenbrynet. Gi slipp på et lettelsens sukk: det er på tide å gå på jobb.

Trinn 1: «Fjerne forgrening» av anlegget

Kutt grenene til planten ved å bruke stempelsagen din. Selv om det er fristende å starte fra toppen og gå ned, spesielt hvis busken din er noe som den sammenfiltrede massen av blader som hadde dekket siden av huset vårt, er det klokere å starte fra bunnen og gå opp. Du vil ende opp med å hoppe og anstrenge deg for å koble en betydelig del av busken fra nettverket av knutede grener hvis du prøver å kutte den.

Fortsett å beskjære buskene til bare noen få centimeter av stilken klamrer seg til bakken. Hold en stor kompostbeholder i hånden slik at du kan klippe grenene når de er beskjært.

Trinn 2: «Root» planten

Begynn å grave jorden rundt den gjenværende plantestammen med hagespaden. Fortsett å grave til plantens røtter er synlige. Fjern så mye skitt som mulig fra hver rotgren ved hjelp av sparkelen.

Bruk sagen eller frem- og tilbakegående sag for å kutte roten, avhengig av tykkelsen. Fortsett å skjære i skiver rundt stammen på planten til du tror du har kuttet av alle rotgrenene.

Trinn 3: Fjern bagasjerommet

For å fjerne plantestammen fra bakken, graver du under den med hagespaden og skyver ned håndtaket. Hvis du har noen med deg, kan han hjelpe med å trekke ut stammen ved å fange stilkene over seg. Hvis du ikke når alle rotgrenene, dra i spaden, la stammen falle tilbake på plass, og plukk deretter de resterende røttene før du forsøker å trekke den tilbake. Kast jorda tilbake i hullet etter at du har sluppet stammen fra bakken.

Trinn 4: Resirkuler grenene og stammen

Gjenvinningsinstruks på ditt bosted finner du på din kommunes hjemmeside. Søppelsamlere kan få tak i det hvis du er heldig. Fordi vår bare tar imot bunter med små, vakkert innpakkede grener, tok vi bare med de fire sekkene våre til gjenvinningssenteret og kastet alt.

Konklusjon

Å fjerne eldgamle, dypt rotfestede røtter er noe du bør vurdere å gjøre med ekstra forsiktighet og forsiktighet. Du kvitter deg ikke bare med en gammel, lite attraktiv busk, men du skaper også plass til dine nye planter.

Som du kan se, avhengig av scenarioet ditt, er begge disse strategiene nyttige. Du må vurdere og velge den mest effektive og praktiske metoden for deg. Hvis du skal fjerne en liten busk med dype røtter, må du grave den for hånd og gjøre alt arbeidet, men hvis det er en stor, gammel busk med dype røtter, bør du bruke maskinen din.

Hvis du har det travelt med å plante nye planter og ikke har mye tid, er den andre tilnærmingen rask og enkel. Dessuten er det mindre klønete. I alle fall vil den endelige effekten være den samme: du vil ha nok plass til de nye plantene dine.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...