Hvordan dyrke og ta vare på en kattepalme i hjemmet ditt


En busket palme med buede, luftige blader, kattepalme. Denne arten, som er hjemmehørende i Mexico, kan dyrkes på gulvet til andre planter utendørs, selv om den ofte brukes som en stueplante med lite vedlikehold. For en fantastisk presentasjon, plasser blant potteplantene med bredere løvverk.

Cataractarum Palm er ideell for å myke opp hjørner, definere innganger og dele opp stuer i store potter.

De vanligste innendørspalmene er kattepalmeplanter. Brosjyrer på blader med ben kan bli opptil 30 cm lange og 2,5 cm brede.

Denne palmen krever mer vann enn de andre. Vann nok til å holde jorden fuktig, men ikke mettet. Palmer er ikke ørkenplanter, i motsetning til populær tro. Vanning av bladene med jevne mellomrom bidrar til at de ikke blir brune.

Tørr jord, tørr luft eller fluorert vann fra springen kan skape brune bladspisser. Hvis luften er for tørr rundt håndflaten, øk luftfuktigheten. Skyll håndflatene med destillert vann eller regn.

Salter som samler seg i jorda er giftige for palmer. Kjemikalier i springvann og gjødsel bidrar til akkumulering av løselige salter. De kan skape kaos på blader og røtter. Overflødige salter er lette å bli kvitt, heldigvis.

Palma og katt

Hvordan skylle salter

Legg håndflaten i en vask, eller ta den ut på en vakker dag. Hell lunkent vann sakte over gryteblandingen. La vannet renne gjennom avløpshullene i potten. Fyll gryten med ekstra vann og tøm deretter avløpsbeholderen. Å skylle ut saltene flere ganger i året kan holde håndflatene sunne og vil bare ta noen få minutter.

Hold det rent

Palmeblader er kjent for å fange støv. For å holde dem rene, tørk av med et fuktig håndkle. Alternativt kan du ta et varmt bad i håndflaten ved å flytte den ut på en varm dag og drysse den med lunkent vann og holde den unna direkte sollys. La det tørke ut på et skyggefullt og luktfritt sted.

Er det noe som plager håndflaten din?

Edderkoppmidd tiltrekkes av innendørs planter av tørr inneluft. Du vil sannsynligvis bare se det lille båndet deres mellom bladene og stilken fordi disse skadedyrene er omtrent på størrelse med pepperflak. For å forhindre at infeksjonen sprer seg til de andre plantene dine, isoler eventuelle forurensede planter og behandle dem snart. Om vinteren hjelper økningen i fuktighet rundt Cat Palm å unngå dem.

Ripotting håndflaten din

Restaurering er bare nødvendig hvert tredje år eller mer. Bruk en beholder som bare er noen få inches (5 cm) større enn den gamle for å holde røttene fanget og for å begrense utvidelsen av planten. For å unngå råte på stilken, ikke stikk håndflaten for dypt inn; prøv å holde den på samme dybde som den var i den gamle potten. Motstå også trangen til å utvide disse røttene. Fordi palmerøttene er skjøre, hold rotklumpen så intakt som mulig.

10 andre måter å ta vare på en kattepalme på

1. Gi riktig mengde lys

Denne planten krever utmerket indirekte belysning og ikke direkte sollys. Det er mulig for bladene å ta fyr som et resultat. I likhet med viktorianerne ville denne planten se vakker ut i et solrom eller ved et vindu.

2. Hvor mye å vanne denne planten

Denne planten liker å være i konstant kontakt med våt jord – men ikke ekstremt mettet. Tørr jord er et nei-nei for denne planten. Pass på at du bruker riktig type vann; for mye salt eller for mange kjemikalier kan forårsake brannskader på toppen av plantebladene. Ikke la denne planten sitte i vannet; han hater det.

3. Velge riktig land

Du vil ønske å velge en jord som renner raskt. Torvmose kan tilsettes jorda for å holde den lett og luftig og ikke tykk og leireaktig. Du kan også bruke en gryte med et dreneringshull i bunnen for å hjelpe til med å drenere.

4. Hva du skal mate denne planten og hvor ofte

Med denne planten er litt mer. Om våren og sommeren, gi denne planten en månedlig fôring med basisfôret til potteplanter til halvparten av den anbefalte dosen. Om høsten og vinteren bør den kun gjødsles en eller to ganger.

5. Perfekt temperatur

Varme er gunstig for denne planten, men for god kan skade bladene. Unngå å plassere denne planten nær varmekanaler eller strømmer. Temperaturene bør ikke være lavere enn 45 grader om natten og ikke høyere enn 80 grader om dagen.

6. Hvor mye fuktighet trenger denne planten

For denne planten kan fuktighet være den viktigste faktoren. En av hovedårsakene til at disse plantene ikke blomstrer innendørs er på grunn av dette. Det ideelle fuktighetsnivået for et rom er omtrent 55 prosent, men fordi dette ikke alltid er oppnåelig, må du være kreativ. Du kan bruke en fuktighetskrem eller et vått grusbrett for å holde denne planten glad. Pass på at den sitter på grus og ikke i vann. Du kan også bruke en sprayflaske til å sprøyte denne planten.

7. Hvor mye bør du beskjære denne planten

Eventuelle gule eller brune blader bør fjernes så snart som mulig. Brent bladtopper kan kuttes, men resultatene blir aldri de samme.

8. Skadedyr og hvordan bli kvitt dem

Edderkoppmidd, skjell, melbugs og til og med maur kan infisere denne planten. Du må lete etter røttene grundig, spesielt under dem, der de liker å gjemme seg. For å bli kvitt disse skadedyrene kan du spraye planten din med et plantevernmiddel, men pass på å velge et som er trygt rundt planter, kjæledyr og andre barn. Babytannbørsten kan også brukes til å fjerne eventuelle skjell.

9. Håndtering av sykdommer

Denne planten er mottakelig for bladflekker, en soppsykdom som skader plantens blader. Små rødbrune arr dannes på huden.

10. Hvordan multiplisere denne planten

Begrepet «formering» refererer til prosessen med multiplikasjon av en enkelt plante. Denne planten er vanskelig å dyrke da den sprer seg gjennom frø. Frø spirer sakte og frøplanter utvikler seg sakte, så du må vente i årevis før de modnes på treet. Fordi planten er så delikat, kan den ikke formeres ved deling.

Siste tanker om kattens håndflate

Kattepalme er en plante med høyt vedlikehold, men hvis du anstrenger deg, vil den belønne deg med en smak av paradis. Det er en tendens til at det samler seg støv, så merk det på din rengjøringsliste. Du kan ganske enkelt tørke av bladene med et fuktig håndkle. Det vil også være viktig fordi NASA har utpekt det som et anlegg for ren luft. Dette betyr at hvis du holder ham ren, sunn og glad, vil han svare ved å rense luften i hjemmet ditt for deg!

Vanlige spørsmål om Cat Palm Care

Er kattepalme giftig?

Det er ingen farlige ingredienser eller ingredienser i Cat Palm som gjør det utrygt for kjæledyr eller unge hjemme.

Hvorfor vokser planten min i et langstrakt mønster?

Hvis planten din ligger eller står til tross for riktig næring og temperatur, må lyset justeres. Enkelt sagt trenger planten din mer lys.

Hvorfor blir kattens palmeblader gule?

Dette skyldes utilstrekkelig bladvanning eller mangel på næringsstoffer i jorda for optimal utvikling. Det er også en god idé å vanne den med destillert vann.

Bør jeg kutte de brune bladene på kattepalmen?

Beskjæring av brune og gule blader oppmuntrer planten til å produsere grener og blomster. Dette vil bidra til å opprettholde det rene utseendet til planten din.

Har kattens håndflate evnen til å rense luften?

Ifølge NASA-studier kan kattepalme hjelpe folk til å sove bedre ved å fjerne farlige kjemikalier inkludert karbondioksid fra luften.

Er det lett å dyrke kattepalmer?

En av de enkleste potteplantene å dyrke er kattepalmen. Selv når lite omsorg er tatt, trives Cat Palms.

Hvorfor blir bladene brune fra toppen?

Kattepalmeblader begynner å bli brune etter at de er overbefruktet. En liten mengde gjødsel er nødvendig for kattens håndflate.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...