Hvordan bli kvitt Pokeweed og unngå det i fremtiden


Phytolacca americana (amerikansk pokeweed) er en hardfør, ikke-treaktig busk som vokser i hele California. Pokeweed er en plante som en gang bare ble funnet i det østlige USA, fra Maine til Wisconsin og sør til Texas, Mexico og Florida. Nå vokser den i det meste av Nord-Amerika. Pokeweed kan finnes i hele Central California Valley, langs kysten fra Mendocino til San Diego og Sierra Nevada, vanligvis under 4000 fot. Pokeweed kan finnes i kystområder, eikeskoger, skoggrenser, gjerdelinjer, skogåpninger, beitemarker, turbulente områder, vingårder, frukthager, dyrkede åkre, parker og landskapsarbeid, så vel som under kraftledninger. .

Planten er også kjent som poke salat, poke salat, pokeberry, inkberry, American shade, American spinat, Scoke og pigeonberry, blant andre navn. Pokeweed har blitt brukt som mat, medisin, urter, klesfarge, skriveblekk, vinfarge og mye mer tidligere. Selv om hele planten kan spises, er den ekstremt farlig og bør behandles med største forsiktighet. Bladene og stilken til ungene kan bare spises etter gjentatt bleking; hvis den ikke er riktig forberedt, kan pokeweed forårsake en rekke sykdommer, inkludert død i sjeldne tilfeller.

7 naturlige måter å bli kvitt Pokeweed på

Fjern Pokeweed-koppen

1. Fjerning av Pokeweed-skudd manuelt

Ja, det ser ut til å være enkelt, men det er en betingelse: jorda som hodet fjernes fra, må være lett jord; ellers vil denne innledende naturlige metoden ganske enkelt resultere i ytterligere riper hvis røttene ikke er spredt. Men det handler ikke bare om å trekke ovenfra. Som å høste en gulrot, må du støtte den fra bakken.

Utgraving av større pokeweeds

Dette alternativet vil kreve dyp graving til du når roten. Dette betyr at du må grave ca 12 tommer og dybde rundt planten. Dette vil kreve bruk av en spade og vil definitivt ta tid. Alternativt kan en spinner brukes til å myke opp skitten og gjøre gravingen enklere.

3. Sun The Pokeweeds

Så du gravde dem opp, men du bare slo dem til side. Pokeweed er tilpasningsdyktig og du vil bli kvitt den for alltid. For å gjøre dette, fjern dem fra bakken (for eksempel ved hjelp av gummikluter, sekker osv.) og plasser dem direkte i solen for å tørke og dø. Før du legger dem i en beholder, brenner dem eller begraver dem i komposten, sørg for at de er helt tørre.

4. Kontinuerlig fjerning av Pokeweed

Pokeweed, som tidligere nevnt, er en overlevende, selv i de mest ugunstige situasjonene, så det er viktig å overvåke veksten av pokeweed med jevne mellomrom. Fjern dem så snart du ser dem dukke opp igjen. Det er lurt å sjekke annenhver uke.

5. Landavrenning etter uttak

Du må grave opp skitten for å bryte kompaktheten til stedet der den en gang vokste, når du er i stand til å trekke den ut av roten. Selv om dette er et valgfritt trinn, har det vist seg å være et effektivt middel for å forhindre spredning av frø, spesielt hvis du fortsetter å vanne jorda med en ugressmiddelkombinasjon.

6. Påfør glyfosat

Glyfosat har vist seg å være den mest effektive pokeweed-dreperen til dags dato. Det er ekstremt enkelt å gjennomføre. Du trenger bare å spraye eller påføre en betydelig mengde direkte på pokeweed-røttene, noe som betyr at du fortsatt må grave rundt planten. Dette vil ta litt tid, men bare for graving, så du kan starte så mange ganger du vil.

7. Destillert eddik

Ikke bare for ugress, men også for ugress, er søl av destillert eddik en bevist og ekte ugressmiddel. Pokeweed røtter vil brenne raskt fra naturlig syre til destillert eddik. Pokeweed kan drepes med en 50/50 kombinasjon av destillert vann og eddik. Det er nok å strø løsningen på pokeweed på daglig basis.

Hvordan bekjempe Pokeweed på lang sikt

Å være oppmerksom på pokeweed etter at du har klart å takle det, er den beste metoden for å holde den ute av hagen eller hagen din. I områder der du har fjernet en soppplante, hold øye med den i opptil to år for å se om den er igjen etter frø eller røtter. Fordi bær inneholder frø som kan spres av fugler og dyr, hold et øye med hagen og hagen din for å oppdage en ny plante så snart som mulig. Bruk hansker og trekk ut en ny plante fra roten, eller bruk de naturlige eller herbicidiske teknikkene beskrevet ovenfor.

Pokeweed er lettere å håndtere når den er ung, så ikke nøl med å rive opp eller ødelegge nye planter så snart du legger merke til dem.

Hva du skal gjøre hvis du blir utsatt for Pokeweed

Hvis du kommer i direkte kontakt med pokeweed, vask det berørte området grundig med såpe og vann. Etter eksponering for pokeweed får mange utslett som klør og gråter. Hvis du noen gang har opplevd en respons på gift eik eller gift eføy, vil du legge merke til hudutslett.

Hvis utslettet ikke er så ille, kan du behandle det hjemme med calamin lotion og forhindre riper. Hvis utslettet er lite og det ikke er andre symptomer, kan du også bruke en krem ​​med 1 % hydrokortison.

Diaré, hodepine, ubehag i magen, oppkast og kramper er alle mulige bivirkninger av å spise pokeberry. For instruksjoner, kontakt Poison Control på 1-800-222-1222 eller ring 911. Også, hvis du trenger å gå til legen eller akuttmottaket, oppbevar en del av planten i en plastpose for identifikasjon.

Konklusjon

For å oppsummere, å bli kvitt pokeweed for godt, selv om det tar litt tid og arbeid, er til din fordel. Ingenting kan sammenlignes med å sette sikkerhet i utgangspunktet, ikke bare for deg, men også for hundene dine. Disse naturlige metodene er gjennomførbare alene, så legg dem til på oppgavelisten for hagearbeid. Imidlertid ville de trenge visse spesielle ressurser, så det er bedre å la dem være nyttige, som om du ikke blir kvitt soppen opp til roten, vil den bare komme tilbake.

Ofte stilte spørsmål om hvordan bli kvitt Pokeweed

Kan du brenne Pokeweed?

For å avhende en fjernet plante, vent til den er helt tørr før du brenner den. Imidlertid er forbrenning en skadelig avhendingsmetode. Hvis du brenner en del av pokeweeden som fortsatt er fersk, vil giftene frigjøres, noe som gjør deg syk.

Når du har fjernet den fra jorden, la den tørke helt i solen før du legger den i en kompostpose for å unngå problemer.

Hva om den berører Pokeweed?

Giftige væsker og forbindelser som finnes i pokeweed kan forårsake rødhet og noen av disse giftstoffene kan komme inn i sirkulasjonen. Så når du jobber med pokeweed, bruk hansker!

Kan Pokeweed drepe deg?

Pokeweed-toksiner er sterke nok til å gjøre de fleste syke eller forårsake alvorlig, kløende utslett, men det er sjelden dødelig.

Barn og kjæledyr har derimot en betydelig større risiko, spesielt for alvorlig eller dødelig nyreskade. Pokeweed-planter bør alltid fjernes fra enhver hage, men det er spesielt viktig hvis du har små barn eller kjæledyr. Det er bare ikke verdt det.

Er Pokeweed giftig berøring?

Vi har tidligere snakket om hva pokeweed er og hvor dødelige bladene, stilken, røttene og bærene kan være. Selv lett kontakt kan irritere huden din, forårsake kvelning og forgiftning. Du bør ikke røre planten, spesielt hvis den er i store mengder.

Kan du spise Pokeberry?

Den kokte roten ble spist av indianere. For å farge vin og eddik i noen asiatiske land, legger folk til bær. De innfødte i Sør-Amerika brukte bærene i paiene sine. Men uten tilstrekkelig forberedelse eller ulike nivåer av kroppslig følsomhet, kan du bli forgiftet og dø i løpet av minutter. Ikke utsett helsen din i fare.

Vil Pokeweed-eddik drepe det?

Fordi eddik er en naturlig produsert syre, brenner den røttene til pokeweed. Hvis roten ennå ikke er sterk nok, kan destillert eddik være svaret. Dryss hver pokeweed med en 50/50 løsning av eddik og vann. Men som en ugrasbekjemper er denne metoden ineffektiv og fungerer kanskje ikke på sterke gamle røtter.

Dreper Pokeweed-sammendraget deg?

Ja absolutt. Sammendrag ødelegger alle urteaktige planter. Det betyr også at du må være hensynsfull. Hvis vanlig pokeweed vokser nær andre planter, vil Roundup ødelegge dem også. Jeg anbefaler ikke å bruke Roundup i hagen din på grunn av potensialet for skade på andre planter, men du kan strø det på pokeweed hvis det vokser for nærme blomster eller avlinger.

Er Pokeweed bra for noe?

Pokeweed har blitt brukt som en medisinsk medisin for indianere og som en matkilde over hele den vestlige halvkule i mange århundrer. Angst, epilepsi og nevrologiske sykdommer ble alle behandlet. Jeg kan fortelle deg om det var nyttig eller ikke. Forskere studerer fortsatt egenskapene til pokeweed. De tror proteinene kan hjelpe til med å behandle noen typer kreft.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...