Hvordan bli kvitt kløver på plenen din naturlig: 9 effektive måter


Hvem ville ikke like å skyve en klipper på en vakker dag?

Det er en av livets største gleder. Imidlertid har kanskje gleden av å jobbe i hagen blitt ødelagt av det plutselige utseendet til kløver?

bli kvitt kløverplenen

Mens noen kløver kan virke estetisk tiltalende, er det faktisk et invasivt ugress. Det ser ikke ut som gress og kan invadere hele området hvis det ikke blir behandlet.

Heldigvis er det noen ting du kan lære hvordan du kan bli kvitt kløver på plenen din naturlig.

Lurer du på hvorfor du har så mye kløver på plenen din?

Hva forårsaker kløver på plener?

Hvis plenens pH er ubalansert eller du har dårlige nitrogennivåer, kan du forvente at en infusjon av kløver invaderer den velholdte hagen din.

Oftest skyldes dette enkle feil som å klippe gresset for kort, undervann/overvanning eller bruk av feil type gress som lar kløveren blomstre i lavsesongen.

Integrasjon av et fast stoff Plenpleiekalender i rutinen din kan være det første trinnet for å forhindre spredning og lære hvordan du dreper kløveren.

Typer kløver som du vil legge merke til på plenen din

Det er tre hovedtyper kløver du kan forvente å finne på plenen din.

Når du skal finne ut hvordan du dreper kløveren uten å drepe gresset, bør du lese om hver enkelt for å være sikker på at du bruker riktig metode:

  • Hvitkløver – dette er en sterk art og er den vanligste typen fordi den vokser veldig fort. Hvitkløver kan finnes i mange vingårder og frukthager.
  • rødkløver – denne arten blir ofte høyere enn andre og mer elegant. Den er også kjent som ku eller villkløver fordi den liker at åpen mark sprer seg, noe som gjør det litt vanskeligere å kvitte seg med kløver på plenen.
  • Jordbærkløver – Disse ligner på hvitkløver, men foretrekker kystområder nær elvemunninger fordi de er mer tolerante for saltholdighet.

9 beste måter å bli kvitt kløver på plenen – naturlig løsning

Nå som du vet litt mer om kløver generelt, la oss komme inn på de naturlige løsningene for å fjerne dem fra hagen din.

Vi bruker ikke-kjemiske metoder fordi vi ønsker å garantere sikkerheten til venner, familie, kjæledyr, gjester og kvaliteten på loven din.

1 – Justering av klippehøyde

Bytt fra å klippe plenen kort og foran til over 3 tommer. Når du lærer hvordan du fjerner kløver fra plenen, husk at han foretrekker gress under 3 tommer.

Når gresset har mer plass til å strekke seg og absorbere næringsstoffer, taper kløveren i kampen om ressursene. Dette dreper effektivt kløverugresset i plenen før de har en sjanse til å spre frøene.

2 – Riktig vanning kan hjelpe

Hvordan du dreper hvitkløver har spesielt å gjøre med mengden vann plenen din får. Dyp vanning er en utmerket løsning for å eliminere kløver på plener.

Du skyter etter 1 tomme vann, nesten nok til å fylle en boks med kattemat. Hvitkløver foretrekker nitrogen fra luften. Overdreven vanning kveler den effektivt før den vokser.

3 – Fjern kløveren manuelt

Selv om det ikke er vår foretrukne metode, er det veldig effektivt å gjøre arbeidet for hånd.

Dette er en god løsning for mindre kløverbiter og ikke når man dekker en bred hage eller når man skal krysse vanskelig tilgjengelige områder.

Du kan prøve å gjøre det til en ugressfest og holde en BBQ for venner med 15-20 minutters betalt arbeid.

4 – Plengjødsling på riktig måte

Målet er å lære å bli kvitt hvitkløver uten å ødelegge plenen, slik kjemikalier ville gjort.

Mesteparten av tiden har kløver kommet inn i hagen din på grunn av ubalansert pH eller lave nitrogennivåer. Bruk av en langsom, nitrogenrik organisk gjødsel vil sikre at jorda din er mye mindre attraktiv for kløver i fremtiden.

5 – Drep kløveren ved å drukne

Det kan virke som en farlig kløvermorder for plener, men ugrasbekjempelse er en av de beste måtene å bli kvitt kløver på.

Du kan kvele plenen din ved å bruke plastposer, laken eller til og med noe tykkere stoff som kaffebønneposer. Bare pass på å bruke tunge murstein eller steiner for å holde arket på plass.

En god lukt kan ødelegge denne strategien.

6 – Prøv å kutte ned på oksygen og sollys

Dette er en praktisk metode i tilfelle du ønsker å bli kvitt kløverflekker på plener i stedet for hele hagen.

Årsaken er at når du fjerner oksygen og sollys, dreper du også alt annet naturlig i området som krever disse næringsstoffene. Dette ligner på kvelning, men du vil bruke svart plast som eliminerer eksponering for sollys.

7 – Drep kløveren med eddik

Eddik er løsningen på så mange naturlige rettsmidler. Den fungerer som en hjemmelaget kløverdreper ved å tørke kløverblader.

Når den blandes med en naturlig oppvaskmiddel, som fungerer som en måte å sikre at eddik fester seg til plantene. Å drepe kløveren med eddik er en veldig effektiv metode, men du må passe på at du ikke sprøyter andre planter.

Prøv det først i små porsjoner for å være sikker på at du har riktig blanding.

8 – Bruk maismel gluten

Å drepe kløveren på plenen med maismelgluten virker ved å hindre kløveren i å vokse. Du forhindrer i utgangspunktet spredning av ugress før det kan fange gressområdene dine.

Dette skal ikke skade noe av ditt eksisterende gress i nærheten, og du kan få maisglutenmel nesten hvor som helst du kjøper urter eller gjennom en nettbutikk.

9 – Miljøvennlig økologisk kløverdreper

Det finnes mange organiske ugrasmidler på markedet som fungerer ekstremt bra også for kløver.

Trikset for å bli kvitt kløver på plenen økologisk med en naturlig ugressmiddel er å prøve det først. Du vil ikke spraye eller spre noe som vil skade resten av hagen din.

Vil du forhindre kløver på plenen din?

Vurder tre viktige aspekter hvis du foretrekker å lære hvordan du forhindrer kløver på plenen før du tar over.

Du ønsker å redusere:

  • Komprimert jord – det gjør det utfordrende for de naturlige elementene og næringsstoffene å komme seg til baren din. Prøv å ventilere plenen for å løsne jorden og forhindre at kløveren blir fanget.
  • Dårlige nitrogennivåer – Kløver blomstrer med nitrogen i lufta, mens gress vil ha det i bakken. Bruk organisk gjødsel for å sikre at jorda din får riktig mengde nitrogen for å dyrke gresset ditt.
  • Ubalansert pH i jorda – du sikter på en jord-pH mellom 6,0 og 7,0. Alt høyere eller lavere vil resultere i at kløveren med glede kommer inn i hagen din.

Hvorfor foretrekker noen å ha kløverplener?

Mange synes kløveren er attraktiv.

Hvis du bare hadde et markblomstfelt i hagen din. Dette er en slags enkel hage å vedlikeholde som ikke krever ekstra stell, søppel, klipping og andre arbeidskrevende aktiviteter.

Ikke bare det, men kløveren tiltrekker seg hyggelige bier og dyreliv mens den kveler ugress fra å vokse.

Alt handler om hva du ønsker på din personlige eiendom og hva slags vedlikeholdsprogram du er villig til å forplikte deg til i det lange løp.

Konklusjon

Hvordan bli kvitt kløver på plenen bør selvfølgelig ikke være et utfordrende puslespill å løse.

Forhåpentligvis vil disse enkle trinnene å følge sikre at du når drømmehagen og eliminerer behovet for ytterligere kjemikalier som kan skade eiendommen din eller dine kjære.

Til syvende og sist har alt å gjøre med holdbarhet og hvordan du vil at eiendommen din skal se ut.

Lykke til og glad gartner!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...