Den ultimate guiden til å bygge et boligtilbygg


Tenker du på å bli med huseiere som har bestemt seg for å investere i måter å maksimere plassen sin? Vi fant i vår 2022 Home Improvement Trends Report at utvidelser, annekser og vinterhager er boligtilpasninger som vil fortsette å vokse i popularitet i de kommende årene.

Hvis du planlegger å utvide boligen din, er du på rett sted. Enten det er for å få plass til din voksende familie eller for å endelig skape plass til drømmerommet ditt, er det noen spørsmål du kanskje må svare på før prosessen starter. Det er derfor vi har laget vår ultimate guide for å bygge et boligtilbygg, for å hjelpe deg hvert steg på veien.

Utvendig utsikt over det vakre kjøkkentilbygget om natten

1. Start ditt boligutvidelsesprosjekt ved å få en planleggingstillatelse

Trekonstruksjonsbeslag for valmtak i tilbygg innendørs

Planleggingstillatelse for utvidelser er avgjørende for å sikre at utvidelsesplanen fungerer problemfritt og innenfor budsjett. Den beste måten å unngå å starte utvidelsen uten planleggingstillatelse er å ansette en profesjonell til å hjelpe deg gjennom prosessen. En anerkjent byggherre kan med en gang avgjøre om eksterne faktorer eller regler for husutvidelse kan forsinke utvidelsesprosessen din. Det første trinnet i din boligutvidelsesreise er å sikre at arbeidet er strukturelt forsvarlig, råd fra byggmestereksperter i begynnelsen av prosessen kan bekrefte dette.

2. Planlegging er alt i et oppussingsprosjekt

bilde av et trehustilbygg på toppen av et kjøkken med åpen balkongplass i front

Et utvidelsesprosjekt er en kostnadseffektiv måte å vokse til et større hjem uten å måtte selge og flytte. Ved å fjerne noen innervegger eller forlenge dem utenfor, kan du drastisk endre plassen inne i hjemmet ditt. I de tidlige stadiene av prosjektet er det viktig å tenke på å stoppe opp et øyeblikk og vurdere følgende:

 • Bestem hvorfor du vil ha en utvidelse
 • Velg riktig stil for deg og din familie
 • Vurder budsjettet ditt
 • Begynn å søke etter anerkjente entreprenører

Når du har etablert det grunnleggende, tenk på tiden og budsjettet som trengs for planene for boligutvidelse. For å avgjøre om en boligutvidelse er verdt det avhenger av prioriteringene dine og ønsket resultat, bør du vurdere disse faktorene når du planlegger en utvidelse:

 • plassering
 • ROM
 • budsjett
 • Størrelsen på hagen
 • nabolag
 • Prosjektverdi

FINN EN BYGGER

Hvor kan du få hjelpen du trenger

bilde av en byggmester som borer to trestykker sammen for å danne en ramme for en innendørs utvidelse

For å starte og fullføre et vellykket utvidelsesprosjekt, er det viktig å vurdere følgende myndigheter:

 • Lokale planmyndigheter
 • Bygningskontroll
 • Forsikringsleverandører
 • Kommersielle foreninger som Royal Institute of British Architects

Lokale arkitekter og byggherrer kan bidra til å få mest mulig ut av plassen din ved å tilby ideer og muligheter du kanskje ikke har tenkt på selv. Å designe og planlegge en utvidelse med hjelp av en forhandler kan skape mer eventyrlige resultater for drømmeplassen din.

3. Hvordan unngå katastrofer med utvidelse av hjemmet

For større endringer i eiendommen din er det viktig at du vurderer råd fra forhandlere. Boligutvidelsesfeil og feil er vanligvis et resultat av at huseiere planlegger en utvidelse uten ekspertisen, teknikkene og ideene til en erfaren forhandler. Å finne en pålitelig forhandler for å lage et virkelig kvalitetstilskudd har blitt lett for verdsatte mennesker. Unngå useriøse handelsmenn og cowboybyggere ved å se på anmeldelser og anbefalinger fra andre huseiere.

Finn pålitelige og erfarne tradere hos Rated People for å hjelpe deg med å realisere dine ekspansjonsdrømmer.

FINN EN TRADER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...