De enkleste blomstene å vokse fra frø


Hvem elsker ikke en hage full av fargerike blomster? Det er spektakulært å se og hjelper økosystemet ved å gi mat og pollen til de forskjellige insektene som trengs. Men å plante en hage hvert år kan være utfordrende for travle mennesker, og flerårige blomster kan ta lang tid å vokse. Heldigvis vokser hagen din fra blomsterfrø, kan du få en fantastisk hage til å vokse raskt og kostnadseffektivt. Ikke bare det, men du vil ha mange flere blomstervalg å velge mellom når du begynner med frøene. Her er noen av de enkleste blomstene for henne vokser fra frø.

Skjermbilde 21.06.2022 110143

Bildekreditt: pixabay

fløyelsblomst

Disse knalloransje, gule og røde blomstene vil garantert tiltrekke seg oppmerksomhet, siden fargene deres er dristige og slående. De er enkle å dyrke og holdbare, selv i klima som vanligvis ikke er blomstervennlig. Du kan enten dyrke ringblomster av direkte planting av hagen din etter den siste vårfrosten, eller du kan starte dem innendørs ved å så frø omtrent en åttendedel av en tomme dypt i pottejord. Du kan forvente å se spirer innen en uke.

Bachelor-knapp

Hvis du bor i et varmt og tørt klima, er ungkarsknapper et perfekt valg for en enkel blomst å plante fra frø. De kommer i mørk lilla, rosa og blått som kontrasterer fint med de lysere blomstene og ser bra ut i buketter av snittede og tørkede blomster. De kan plantes direkte i bakken umiddelbart etter vårsesongens siste frost, eller du kan starte dem innen omtrent åtte uker før datoen for siste frost. Når du sår frøene omtrent en åttendedel av en tomme dypt i bakken, vil du se at frøplantene begynner å dukke opp i løpet av en til tre uker.

Cleome

edderkoppblomst bjørner eller cleomes blomstrer i farger som spenner fra hvit til rosa og lilla til lilla. De er enkle å plante og plantes ofte i årevis etter første planting. Mens du kan plante dem direkte i bakken, må du vente til jorden er helt varm. Alternativt kan du starte disse duftende blomstene innendørs omtrent seks til åtte uker før den siste vårfrosten. Du bør ikke begrave disse frøene, men i stedet fordele dem jevnt over hele jordens overflate. De vil spire om en til to uker.

Lerkespore

Gi hagen din en liten dimensjon ved å plante disse høye, slanke, blå, lavendel, rosa eller lilla blomstene. De ser bra ut når de plantes langs bakkanten av en hage, så de kan plantes på mindre planter. Larkspur vil plante seg selv år etter år, så forvent at de kommer tilbake og holder hagen din fargerik etter at du har plantet dem. Det beste er at du ikke trenger å vente til siste frost for å plante disse frøene. Dryss dem rundt i hagen din på senvinteren eller tidlig på våren eller start dem inne i en åttendedels tomme dyp i pottejord. De vil spire om tre til fire uker.

Konklusjon

Disse fire blomstene er bare begynnelsen på hva du kan dyrke i hagen din fra frø. De krever ikke engang mye arbeid for å oppdra dem. I tillegg vil du spare litt penger kjøpe jevne frø i stedet for planter.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...