Dagens radioprogram for huseiere 18. juni 2022


Delt bilde av en bakgård i murstein og et flislagt kjøkkenskap
Denne uken snakker vi om å få denne gamle terrassen til å se ny ut og reparere et stykkemalt skap. (Bilder av Nancy Kelly, Chris Hartsfield)

Denne uken gir vi tips om hvordan du frisker opp en gammel mursteinsterrasse, reparerer flislagte skap og fjerner hyllebelegg.


Nytt liv for en gammel hage

Murstein sengetøy uteplass med hevede plantekasser og Adirondack-stoler
Nancy Kelly leter etter tips om hvordan du ikke kan krype ugress i sin mursteinsbelegg. (Nancy Kelly)

Nancy Kelly installerte en mursteinsterrasse utenfor hjemmet sitt i Pennsylvania for over 20 år siden. Hun likte utseendet på den tiden, men i disse dager sprenger det stadig ugress gjennom mursteinene og det har blitt en strålende gangvei.

Nå lurer hun på hvordan hun kan gjøre denne terrassen til hans glansdager.

Først dreper du ugresset mellom utleggerne. Det er mange måter å bli kvitt dem på. Her er noen alternativer:

 • Kjemisk ugrasbekjempelse: Ugressmidler dreper raskt ugress, men de er kraftige og kan være farlige for helsen din hvis du ikke er forsiktig. Når du bruker ugressmidler, bruk en langermet skjorte, lange bukser, støvler, gummihansker og vernebriller for å unngå kontakt med hud eller øyne.
 • Kokende vann: Hell kokende vann direkte over ugresset for å drepe det umiddelbart.
 • Jodisert salt: Spredning av jodisert salt på grus vil drepe ugress, men vil sterilisere jorda i årene som kommer, så bruk med måte.
 • Hageeddik: Dryss ugresset med hageeddik. Fordi den er 30 prosent mer konsentrert enn vanlig husholdnings- og mateddik, vil den tørke ut ugress.

Når ugresset er dødt, rengjør du det mellom mursteinene og pakker i litt polymersand. Akkurat som å plassere mulch i et blomsterbed, vil polymersand blokkere ugresset fra å spire mellom mursteinene.

Gni sanden inn i sprekkene og dugg den. Når den er dugget, vil polymersanden bindes sammen for å danne en beskyttende barriere mot ugress.

Når polymersanden har stivnet, påfør en tetningsmasse over hele gården. Dette vil fremheve fargen og karakteren til mursteinen. Påfør minst to strøk og la tørke i 24 timer.

Kalo te [11:08] for hele segmentet på Radio Today-showet for huseiere.


Korrigering av strimlet maling i kjøkkenskap

Et spraymalt kjøkkenskap med spon
Daglig forbruk kan gi sprekker i malte skap. (Chris Hartsfield)

Chris Hartsfield i Texas reparerte og sprayet kjøkkenskapene sine for noen år siden, men nå er noe av malingen makulert.

Han spør seg selv: Hva er den beste måten å fikse dette på?

Ved hyppig og gjentatt bruk kan en spiker eller ring gnidd mot skapdøren lett rive av malingen.

Det er vanskelig å matche en sprayet finish med en børste, men du kan prøve å glatte det oppkuttede området med et fint sandpapir med korn 220 og deretter smøre det ut.

Brikken vil ikke blande seg helt inn i resten av skapet, men den vil ikke være like synlig.

For en problemfri reparasjon, må du kontakte fagmannen som reparerte skapene.

Kalo te [59:15] for hele segmentet på Radio Today-showet for huseiere.


Løse et smittsomt problem

Den selvklebende hylleforingen holder seg på plass når du trenger den, men etterlater også et klissete søl. (Adobe arkivbilde)

Heidi i Georgia flyttet inn i et hus for mindre enn ett år siden, og hvert kjøkken og baderomsskap hadde hvite svamphyller.

Hun har fjernet gamle klær fra de malte hyllene, men overflatene er fortsatt klissete. Nå spør hun om hun skal male hyllene på nytt.

Men for å male hyllene på nytt, må du fjerne det gamle limet, ellers vil malingen ikke feste seg. I stedet fjerner du bare limet!

Disse produktene vil bli kvitt pinnen:

Når du har fjernet det gamle limet, vurder å plassere klærne på hyllene som er vaskbare.

Kalo te [1:10:25] for hele segmentet på Radio Today-showet for huseiere.


I korridorene til House Depot

Mannen som åpner Milwaukee-verktøykassesettet
Denne farsdagen, kjøp far et nytt sett med verktøy! (Hjemmedepot)

Farsdagen nærmer seg, så nå er det på tide å begynne å tenke på den perfekte gaven. Fra smarte hjem til redskaper til grilling, The Home Depot har et bredt utvalg av produkter du trenger for å gjøre denne farsdagen til den beste noensinne.

 • Midler: Forbered pappa på hans neste prosjekt hjemme ved å donere verktøyene han trenger for å få jobben gjort. Hjelp pappa med å oppdatere leken sin med elektroverktøy eller begynn på nytt med noe enkelt.
 • Smart hjem: Enten faren bruker noen nye teknologiske verktøy for å oppgradere hjemmet sitt eller er en smarthus-profesjonell, har The Home Depot produkter som dekker hans behov.
 • Grilling: Enten din far er en grillstudent eller en absolutt profesjonell, tilbyr The Home Depot det siste innen matlaging – fra selve grillen til det essensielle tilbehøret.
 • DIY-prosjekter: For den mest praktiske faren har The Home Depot et bredt utvalg av prosjekter som er perfekte for å fullføre denne farsdagen sammen.

Kalo te [1:06:51] for hele segmentet på Radio Today-showet for huseiere.

Også i denne episoden:

 • Beskyttelse av et trebehandlet trykklag
 • Hvordan beskytte betong mot svette
 • Utseende på en enkelt terrassedør
 • Fjerning av mugg på dekket
 • Håndtere mugg rundt lukking
 • Vanntetting av hytte

Samsungs nye intelligente vaskemaskin lærer vaskerutinen din og vasker klær raskere enn noen gang! Lær mer >>

Andre produkter og lenker nevnt


Videre lesning


Radioshow: Send oss ​​ditt spørsmål!

Hvis du har en kommentar, generelle spørsmål om boligforbedring eller noe vi har presentert på Homeowner Today’s, vennligst fyll ut dette skjemaet:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...