Dagens radioprogram for huseiere 11. juni 2022


Forurenset takventilasjon kan forårsake helseproblemer. Dessuten: Du trenger ikke en fagmann for å fikse en brikke på en granittdisk. (Foto av Donna De Cant og MichaelRLong, Getty Images)

Denne uken gir vi tips om hvordan du reparerer et sprukket skråtak, hvordan du rengjør et popcorntak rundt en åpning, og hvordan du fikser en strimlet granittdisk.


En løsning for skråtak med sprekker

Dette skrå hvelvede taket begynner å boble og sprekke. (Fotoillustrasjon med bilder av Jim Marsh)

Det skrå hvelvede taket i Jim Marsh’s Thousand Oaks, California, byhus blir løsnet fra takbjelkene og begynner å boble og sprekke.

Entreprenører har rådet ham til ikke å fikse problemområdene på grunn av hvor stort taket er (det er 17 fot bredt og 53 fot langt!). Han vil vite om det er strukturelt forsvarlig å plassere gipsplaten over den eksisterende gipsplaten.

For det første er vi enige i det entreprenørene forteller Jim. Med et så stort tak, hvis du skulle prøve å skrape flekkene og blande dem med en tung finish, ville de fortsatt skille seg ut.

Det kan også vises flere sprekker.

Og ja, du kan legge gips på toppen av eksisterende gips. Prosessen med å gjøre dette kalles finér, og en kvart tomme gips er tilgjengelig for dette.

Du må identifisere hvor hver takbjelke er og vise krittstreker på hver enkelt. Deretter insisterer du på å bruke skruer, ikke spiker, slik at de holder seg på plass og ikke stikker ut.

Et annet alternativ er å rive taket og begynne på nytt. Bobler kan være forårsaket av et fuktproblem, så gjør du dette vil du i så fall bli utsatt.

Kalo te [10:52] for hele segmentet på Radio Today-showet for huseiere.


Rengjøring av et popcorntak

Hvis du har et skittent ventilert takklimaanlegg som dette, må du kanskje bytte ut mer enn bare luftfilteret. (Foto av Donna De Cant)

Skitt hoper seg opp utenfor takventilasjonskanalen ved Donna De Cants hus i Live Oak, Florida. Hun har prøvd å rengjøre taket, men bare teksturen på popcornet kommer av, ikke skitten.

For å rengjøre et popcorntak, bruk møbelbørsten på støvsugeren for å fjerne støv. Skru av ventilasjonskanalen fra taket og rengjør grillen med oksygenblekemiddel eller annet rengjøringsmiddel. Smør bevegelige deler med bilolje

Hvis skitt har flekket det, bland litt varmt vann og oksygenblekemiddel i en spraybeholder og spray forsiktig taket. Ikke overbelast den ellers vil popcorntaket løsne.

Når det er tørt, mal med en grunning som blokkerer flekker og maling.

Så hva forårsaker dette? Tenningen driver ut luft og det er støvpartikler i den luften. Når du skifter klimaanleggfilteret, rengjør rommet etter at returluften er åpnet.

Fuktigheten i luften kan også føre til at disse støvpartiklene setter flekker på taket. Fuktighet kan komme fra luften eller du kan ha en lekkasjekanal. Sørg for at luftfuktigheten i hjemmet ditt ikke er for høy, og be en klimaanleggtekniker om å sjekke kanalen din for å sikre at den er ordentlig forseglet.

Kalo te [22:17] for hele segmentet på Radio Today-showet for huseiere.


Sponreparasjon på en granittdisk

Det er en rask løsning for å reparere spon på granittdisker. (MichaelRLong, Getty Images)

Granitt er et naturmateriale, så det er forskjellige lag med stein som kan frigjøres. Dette kan igjen gjøre dem utsatt for fragmentering.

Bare å kaste en boks fra et skap kan forårsake et sjokk på overflaten.

For å reparere granittflis kan du bruke epoksylim. Den tørker til en matt grå farge, så den vil gli inn med de mørkere fargene takene.

Det kan være vanskelig å blande det for å passe ettersom hver granittdisk har en unik fargestruktur.

For en mer nøyaktig reparasjon som ikke vil skille seg ut, kjøp et ProCaliber Granite Repair Kit. Ingen fargetilpasning er nødvendig for dette settet.

Kalo te [56:24] for hele segmentet på Radio Today-showet for huseiere.

Også i denne episoden:


Beste nye produkt

To hunder løper i livsfarlig terreng med førsteklasses terreng av dyrebestandig teknologi Hvis du vil beskytte plenen din mot graving av kjæledyr eller skape et rom for å streife rundt, dekker Lifeproof Premium Pet Turf deg. Lær mer >>

Andre produkter og lenker nevnt


Videre lesning


Radioshow: Send oss ​​ditt spørsmål!

Hvis du har en kommentar, generelle spørsmål om boligforbedring eller noe vi har presentert på Homeowner Today’s, vennligst fyll ut dette skjemaet:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...