Boligforsikringer: Hva trenger du?


Webster’s Dictionary definerer forsikring som «kontraktsmessig dekning der en part forplikter seg til å skadesløs eller garantere en annen mot tap fra en bestemt nødsituasjon eller risiko».

I henhold til denne definisjonen er den første parten vanligvis et forsikringsselskap og den andre parten er deg, din familie eller din bedrift.

Enkelt sagt, forsikring er laget for å hjelpe en person, familie eller bedrift å komme seg etter et plutselig tap. Du kan kjøpe forsikring for nesten alt – medisinsk, liv, uførhet, bil, forretningsansvar, brann og tyveri, erstatning til ansatte, huseiere (inkludert medeiere) og leietakere for å nevne noen. For formålet med denne delen vil vi fokusere på å tilby forsikring til ditt hjem.


Bare å ha en husforsikring er ikke nok.

I motsetning til hva mange tror, ​​er ikke en forsikring en «kur for alle». Dessverre blir mange mennesker klar over dette når de trenger mer hjelp – etter en krise som brann, flom, jordskjelv eller tornado. Dermed er det ingen tid som nå til å gjennomgå forsikringspolisen din for å finne ut om du har riktig dekning.


Brannen ødelegger huset bygget med pinner
Branner kan ødelegge hjem raskt, men det finnes måter å minimere skade på.

Dekning er begrepet som brukes for å bestemme i hvilken grad du vil bli kompensert ved tap.

For eksempel, hvis du er som folk flest og huset ditt ville brenne ned til grunnen av en brann, kan du forvente at forsikringsselskapet ditt betaler for byggingen av et nytt hus og erstatter alle møbler og personlige eiendeler det har mistet. i brann. Ikke så fort! Det er ikke slik det fungerer. Avhengig av typen polise, dens dekning og grensene for dollaren, kan du oppleve at du, som de sier, er i en bekk uten åre.


Hvor mye dekning er nok?

Et bedre spørsmål ville være hvor mye du er villig til å ofre? Hvis svaret ikke er noe, som det burde være, bør dekningen gi deg en fullstendig erstatning for tapet ditt.

Pennywise-forbrukere vil ofte gå på akkord med dekningen i et forsøk på å spare penger. Dessverre kan besparelser på flere hundre dollar i året resultere i tap av titalls eller hundretusener av dollar når det er på tide å få brikkene.


Historiske hjem som dette krever ofte HO-8-forsikringer. (Foto: Scott Evans)

6 Vanlige huseierforsikringer

Ikke alle huseierforsikringer er skapt like. Her er hvordan noen av de vanligste retningslinjene blir rystet:

HO-1: Dekker hus og innhold fra 10 typer farer:

 1. Brann og lyn
 2. Vindstorm eller hagl
 3. eksplosjon
 4. Opptøyer eller sivil uro
 5. fly
 6. Kjøretøyer (med mindre de er forårsaket av den forsikrede)
 7. RØYK
 8. Hærverk eller ondskap
 9. Tyveri (kan ha begrensninger)
 10. Vulkanutbrudd

HO-8: Dette gjelder spesielt for eldre boliger. Dekker hus og innhold fra de samme 11 faretypene som er oppført i HO-1, men kun for reparasjoner, ikke erstatningskostnader. Det skrives vanligvis om hus av historisk verdi som ville være umulig å erstatte.

HO-2: Dekker hus og innhold fra 17 typer farer: han dekket inn HO-1 og HO-8 pluss

 1. Fallende gjenstander
 2. Vekten av is, snø eller snø
 3. Utilsiktet utslipp eller overfylling av vann eller damp
 4. Plutselig og utilsiktet brudd, sprekker, svie eller hevelse
 5. fryse
 6. Uventet og utilsiktet skade fra kunstig generert elektrisitet
 7. (Retningslinjer H01- Nummer 1 til 10)

HO-3: (Bred form) Dekker hus og innhold fra de 17 farene som er oppført i HO-2, pluss alle andre farer som ikke spesifikt er ekskludert i polisen. Standard unntak er flom, jordskjelv, krig og atomulykker.

HO-4 Dette er en leietakerpolicy. Den dekker personlige eiendeler (unntatt boligdekning) fra de 17 risikotypene oppført i HO-2.

HO-6 Politikken til eieren av en bygning som, i likhet med leietakers policy, dekker løsøre fra de 17 risikotypene oppført i HO-2. Det er normalt eierforeningens ansvar å sikre konstruksjonen (vegger, tak etc.). Sørg for å sjekke ut retningslinjene for nøkkelfritak. Du må kanskje dekke konstruksjon og oppgraderinger inne i det ytre skallet av bygningen.


Oversvømmet hus, sett fra gaten, med vann opp til toppen av vinduer og dører
Føderal katastrofehjelp dekker ikke alltid flomskader. (© 2mmedia – stock.adobe.com)

Jordskjelv og flom

Merk at ingen av forsikringstypene som er oppført vil gi dekning for tap fra en flom eller jordskjelv.

Dette er kanskje ikke spesielt viktig for deg hvis hjemmet ditt ikke ligger i et område som er utsatt for flom og/eller jordskjelv. Hvis hjemmet ditt derimot er utsatt for en slik hendelse, kan flom- og/eller jordskjelvforsikring være den smarteste investeringen du noen gang vil gjøre.

Føderal flomforsikring, kjøpt gjennom din forsikringsagent eller selskap, er den eneste garanterte flomforsikringen som er tilgjengelig for ditt hjem.

Mange mennesker er motvillige til å kjøpe flomforsikring fordi de tror at føderal katastrofehjelp, tilgjengelig under og etter en flom, vil dekke dem for tapet.

Disaster Relief Agency fra Federal Emergency Management Agency (FEMA) tilbys kun under katastrofer erklært av presidenten. Videre kan føderal bistand ofte være i form av et lån som du må betale tilbake med renter. Flomforsikringer betaler erstatning uavhengig av om en katastrofe er erklært eller ikke.

Liste over orkanforberedende oppgaver, som vist i en tabell
Vedlikehold og klargjøring er nøkkelen til å sikre at hjemmet ditt er trygt under jordskjelv. (© Roger – stock.adobe.com)

Når det kommer til jordskjelv, er din beste forsikring forberedelse.

Sørg for at sokkelen er i god stand, rammen er koblet til fundamentet, varmtvannsberederen er tilkoblet og strukturen er i god stand er din beste beskyttelse.

Dessverre kan selv bedre forberedte boliger få betydelige skader. Følgelig, hvis du bor i et område der jordskjelv er en del av livsstilen din, kan det være lurt å søke jordskjelvforsikring.

Til sammenligning er jordskjelvforsikring dyr og kommer ofte med stor rabatt. Når en standard huseierpolitikk kan ha en rabatt på $ 500, kan rabatten for jordskjelvforsikring variere fra 5-15 prosent.

Hvis du bruker 10 prosent som eksempel, vil det tilsvare en rabatt på $ 20 000 på et hjem på $ 200 000. Jo lavere rabatt, desto høyere kostnad for forsikring. Generøse rabatter tilbys der jordskjelvrekonstruksjon utføres (polstring, belter, etc.).


Søknadsskjema for boligforsikring med håndpenn

Hvilken politikk passer best for dine behov?

Det beste alternativet ditt er å få tjenestene til en anerkjent forsikringsagent, som kan diskutere med deg de tilgjengelige dekningsalternativene.

Du kan for eksempel velge en «erstatningskostnadspolicy» som betyr at forsikringsselskapet vil betale kostnaden for å erstatte en vare (mindre rabatt) i stedet for bare å tilby dens amortiserte nåverdi.

Husk at en stor del av forberedelsene til en katastrofe er å sørge for at du har en fullstendig oversikt over bygningselementene i hjemmet ditt og innholdet.

Ta bilder eller videoer av hvert rom. Vær spesielt oppmerksom på detaljer som inventar, dører, dekorasjoner, skap, gulv, takbehandling og andre dekorative finisher.

Pass også på å åpne skapdører og skap for å fotografere innhold som servise, garderober, andre apparater og til og med din egen videosamling.


Videre lesning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...