Blander natur og arkitektur med grønne tak


Fra glødende villgress til livlige mosetepper, grønne tak er en fantastisk måte å skape nye grønne områder som lyser opp hjemmet ditt og gir deg mange fordeler, ganske enkelt ved å bruke den firkantede venstre visningen.

Skråtak dekket med vegetasjon og 2 solcellepaneler

Så hva er et grønt tak? Et grønt tak er et lag med vegetasjon plantet over en vanntett membran på en flat eller svakt skrånende overflate – tenk på takene på bykontorblokker, utvidelsen av kjøkkenet ditt eller det mye brukte hagekontoret. Et grønt tak blir stadig mer populært over hele Storbritannia, og er en smart måte å dra nytte av en tilsynelatende ubrukt plass og gjøre den om til et grønt fristed.

Bungalow med moderne design med skrånende gresstak

5 grunner til at du bør vurdere å få et grønt tak

  1. Vi kan ikke nekte for det: et deilig grøntområde er vakkert å se på og legger til et naturlig element til utsiden av hjemmet ditt. Det er ganske interessant at det å la naturen komme inn i rommet ditt ikke bare vil øke følelsen av velvære, men også øke verdien av eiendommen din.
  1. Grønne tak øker takets levetid; beskytter materialet under mot værskader, kan de doble eller tredoble levetiden opp til seksti år.
Nær det grønne mosetaket
  1. Jord- og plantedekke forbedrer takdreneringen ved å bremse strømmen av regnvann og er også en naturlig brannsikker barriere, som reduserer risikoen for flom og brann.
  1. Grønne tak gir bedre isolasjon, noe som vil redusere varmeregningen, men deres jord absorberer også mye sollys og varme som senker temperaturen i og utenfor bygningen.
Nærbilde av grønt blomstertak
  1. Å skape et grøntområde på taket har utrolige fordeler for naturen; ikke bare omdanner grøntområder karbondioksid til oksygen – noe som forbedrer luftkvaliteten – men det gir et sårt tiltrengt habitat for insekter, sommerfugler og fugler.
Grønt tak med solcellepaneler

Enten du er en ivrig gartner som leter etter et prosjekt eller ønsker å legge til litt lite vedlikeholdsgrønt til den ubrukte plassen din, er det et grønt takdesign for deg. Som en hage må grønne tak pleies for å sikre at de trives, så velg et plantealternativ med mye eller lite vedlikehold som passer deg.

En god måte å bestemme seg på er å få tips om plassering, utforming og utforming av hagetaket ditt når du starter planleggingen. En profesjonell kan også hjelpe deg med å navigere i utfordringene ved et grønt tak; de kan være dyrere enn tradisjonelle tak og er tyngre, så taket og bygningen må tåle tilleggsbelastningen.

Så hvordan lages grønne tak?

Det er lett! Det er mange spesialiserte selskaper som produserer installasjonsklare enheter eller vegetasjonstepper som ganske enkelt legges på toppen av et beskyttende taklag, så det går raskt og du kan umiddelbart se det endelige grønne utseendet. Disse ferdige løsningene kommer i forskjellige typer sammensetninger som betyr at du kan bestemme hva du liker og hva som passer til din takplass.

Ser du etter en landskapsarkitekt eller en takspesialist? Finn bekreftede profesjonelle forhandlere ved å legge ut arbeidet ditt på Rated People.

FINN EN TRADER

Hvis du leter etter inspirasjon til oppussing eller tips om hvordan du kan skape et mer bærekraftig hjem, sjekk ut vår trendrapport for boligforbedring.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...