Alternativer for boligforsikringsdekning å vurdere


Privat boliglånsforsikringsmappe for boligøkonomi
Det er viktig å få en best mulig forsikring med 100 % dekning. (Innskuddsbilder)

Akkurat som det er forskjellige boligstiler, tilbyr husforsikringsleverandører en meny med dekningsalternativer i henhold til forskjellige retningslinjer.

Her er noen tips for å hjelpe deg å velge de riktige alternativene når du skal kjøpe husforsikring.


Hvis boligen din er skadet, kan forsikring betale for å fikse det, selv om kostnaden er større enn boligens opprinnelige verdi.

Kjøp garantier

Den tradisjonelle garanterte erstatningskostnadsdekningen lover å betale alt som trengs for å gjenoppbygge hjemmet ditt, selv om det koster mer enn de opprinnelige marginene du kjøpte. Dette er viktig i tilfelle arbeids- og byggekostnadene øker etter en større katastrofe.

I mange stater kan store forsikringsselskaper begrense garantien til 120-125 prosent av de kjøpte grensene. Noen foretrukne operatører tilbyr enda høyere dekning.

Snakk med forsikringsagenten din for mer informasjon.

Søk også erstatningskostnadsdekning for innholdet ditt. Uten det, ville du ende opp med amortisert verdi av en gjenstand som har blitt skadet eller stjålet.


Ekstra dekning kan være nyttig når du minst venter det.

Vurder disse alternativene

Få også disse viktige dekningstypene:

Inflasjonsforsvarer: Dette alternativet øker dekningen med den lokale byggekostnadsveksten hvert år.

Dekning av forordninger og lover: Denne rytteren, som dekker kostnadene ved å bringe hjemmet ditt i tråd med gjeldende byggeforskrifter, er et must hvis hjemmet ditt er mer enn noen år gammelt.

– Begrens ditt ansvar: Din huseierpolicy beskytter mot søksmål for ulykker som skjer på eiendommen din. Den dekker deg også hvis hunden din biter noen. Du kan også vurdere å legge til en paraplypolicy, som gir ekstra dekning over de vanlige grensene for ansvar for huseierne dine.

Flytting: Din huseierpolise dekker også levekostnadene hvis du trenger å sikre deg ekstra bolig mens boligen din blir reparert eller ombygd.

Andre strukturer: Utskifting av strukturer som garasjer, verandaer eller separate overbygde gårdsrom og hytter.

Medisinsk dekning: Gir dekning for medisinske utgifter hvis noen blir skadet på eiendommen din.

Oversvømmelser: Flom dekkes ikke av ordinær huseierforsikring. Flomforsikring er gitt gjennom Federal Emergency Management Agency. I California kan det hende du trenger jordskjelvdekning; sjekk med California Earthquake Authority.

Hjemmevirksomhetsdekning: Forretningseiendom verdt mer enn $ 2500 er ikke dekket av en huseierpolicy, så kjøp en spesiell policy – også kjent som en rytter – for å fylle gapet. Bedriftsansvarsdekning må også kjøpes separat.

Riddere for verdisaker: En standardpolicy gir minimal dekning for antikviteter, samlinger, pels, sølv, smykker, kameraer, datamaskiner, musikkinstrumenter og skytevåpen. For disse kan det hende du trenger ekstra eller spesiell dekning. Igjen, snakk med forsikringsagenten din om riktig dekning for dine spesifikke behov.

Videre lesning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...