9 tips for å bruke en motorsag til å rense rusk


motorsag for å rense rusk
Falne trær kan forårsake tusenvis av dollar i skade under naturkatastrofer.

Det er stormfull sesong og så snart en orkan eller tornado treffer, begynner rydningen.

Ofte kompletterer frivillige arbeidet til eksperter med å fjerne avfall miles etter stormen. Mange av dem er helgekrigere som aldri har stått overfor en så stor oppgave og kanskje aldri har brukt en motorsag under så strenge omstendigheter.

Disse modige frivillige trenger litt veiledning om hvordan man forbereder, bruker og vedlikeholder en motorsag under intens stormopprydding.


En god motorsag er det beste verktøyet for å rydde opp store rusk som lemmer og veltede trær.

Tips fra en profesjonell

Jared Abrojena, en sertifisert fruktarbeider i Antiochia, California og en sertifisert arborist, tar opp temaet i sekulære termer. ISA 2015 World Tree Climbing Champion, Abrojena er en ekspert på hvordan man beskjærer og beskjærer trær. Han deler ofte kunnskap fra sin erfaring med å jobbe med et team av Arbers for å rydde hundrevis av falne trær på eiendommen til Augusta National Golf Club i Georgia, bare uker før 2013 Masters.

De ni nødvendige Abrojena-tipsene – hvis de følges – sikrer sikker og effektiv rengjøring fra restene av stormer og tornadoer.

Saging av tre utvendig med motorsag
En arbeider demonstrerer riktig sikkerhet ved bruk av motorsag. (Innskuddsbilder)
  1. Sikkerhet først. Ta deg tid til å trene før du begynner. Les brukermanualen for motorsagen du skal bruke og lær om sikkerhetsprotokollen.
  2. Vær forberedt. Dette er et øyeblikksbilde av alle tipsene om regelmessig vedlikehold av motorsag og besittelse av personlig verneutstyr (PPE).
  3. Design det. Vurder det fulle omfanget av skaden og lag en plan for hvordan den skal behandles. Planen bør inkludere koordinering med andre frivillige, arbeidsdeling og prioritering
  4. Kjenn dine begrensninger. Ikke meld deg frivillig til en jobb du ikke er forberedt på. Det vil være mye arbeid å gjøre, så ta deg bare av oppgaver du føler deg komfortabel med.
  5. Sjokk opp. Ingen bør beskjære trærne selv, gitt risiko for feil eller skade. Sett sammen med en annen frivillig, men hold deg på trygg avstand når du bruker sag.
  6. En god start. Start motorsagen på bakken med den låste kjedebremsen. Ikke «kutt» hjørner under intensiv rengjøring i høyt tempo.
  7. Riktig skjæring. For å oppnå riktig beskjæring, bruk forsiktig beskjæringspraksis for å lette spenningen fra en tregren eller lem.
  8. Ta det med ro. Du er ikke Supermann og de fleste feil skjer når du er sliten. Ta hyppige pauser og hold deg hydrert.
  9. Skjem bort utstyret ditt. Kontinuerlig vedlikehold mens du fjerner stormer er kritisk, da du vil presse motorsagen hardt. Stopp ofte for å rengjøre filtre og stramme kjeder.

Videre lesning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...