7 viktige tips for plenvedlikehold for en varm sommer

Å ha en godt vedlikeholdt, frodig og grønn plen er en prestasjon å være stolt av. Den fredelige følelsen av å se et pent holdt grønt teppe ligge under føttene dine er en av livets små gleder. En slik prestasjon faller ikke fra himmelen og tar litt albuefett. Praktisk kunnskap, tips og triks og de riktige verktøyene gir et imponerende resultat. Å sette alle disse ressursene i arbeid vil produsere mirakler som du vil beundre hver dag. Å krølle seg sammen i hagestolen og beundre den grønne plenen kommer raskere enn du tror. Uten videre, la oss komme i gang.

Fangst 23

Kilde: Fjern sprayen

1. Riktig gressklipping

Mange potensielle gressgartnere har en tendens til å overdrive det i alle avdelinger. ja, gressklipping det er viktig å være sunn, vitalitet og utseende, men spørsmålet er «Hvor mye?». Å klippe gresset til bakken vil ødelegge eller i stor grad hemme dets fremgang og vekst. Når du drastisk flytter plenen, gjør du det mye vanskeligere for gresset å vokse ut igjen. Ideelt sett bør du se etter noe mellom tretti og femti prosent når du klipper plenen.

For å oppnå dette trenger du også et skarpt klippeblad. Et sløvt blad gjør mer skade enn nytte og gjør det vanskeligere og mer nøyaktig å klippe gress. Å skjerpe den fra tid til annen går hånd i hånd med vedlikehold av gressklipperen. Verktøy og forberedelse er nødvendig for å lykkes, fra plenklipping til alle ting i livet.

2. Urtetilskudd

Smussanalyse er det nødvendige første steget til plener som ser ut som de kom ut av et magasin. Spesialister kan da fortelle deg hvilke mineraler jorda mangler og hvor du skal gå derfra. For et vakkert gressteppe trengs det i tillegg til vann, også næringsstoffer og gjødsel. På denne avdelingen er det å overdrive det som å gjøre ingenting. Gjødselposer og kosttilskudd har egne forholdstall, som betyr hvor mye av dem du bør smøre på et bestemt område.

Mer er ikke bedre, og å helle en hel pose på en liten plass vil ikke mirakuløst produsere supergress som vil vokse over natten. Tenk på denne måten. Når du er sulten, kan du spise et måltid eller to. Men å passere hele lastebilen gjør mer skade enn nytte. Bruk nå samme prinsipp når du legger til kosttilskudd og gjødsel. En god måte å ha en lukket sirkel på er å vurdere kompostering for plenen din.

Gressklipping og bladklipp produserer grønt avfall. En som du ikke trenger å kaste ut, men bruke i komposten din, siden du lager din egen kompost fra dine egne planter. På den måten gir du tilbake det hagen din produserte og fortsetter sirkelen.

3. Rettidig vanning

Nå må du ha innsett at for store mengder av alt er dårlig for hagen din, og at måtehold er lik suksess. Å gjøre plenen om til en sølepytt med overvann tiltrekker seg bare mygg og andre skadedyr. På samme måte er en lett spray som bare fukter skitten som å be en sulten mann om mat. Hagen din trenger vann, men når du vanner gjør det hele forskjellen. Tidlig morgen eller skumring er ideelle tidspunkter for å starte.

På denne måten vil du unngå hetebølgen, noe som gjør aktiviteten mer behagelig for deg, og du vil vanne mens bakken ikke svir. Til vanning kan du bruke alt fra en hageslange, dryppslanger, vanlige og tidsbestemte sprinklere og andre metoder som finnes for å gjøre jobben din enklere. Hvis du vanner hagen din midt på dagen eller under høye temperaturer, sjokkerer du bare gresset og dets røtter ettersom mesteparten av vannet vil fordampe, og den intense varmen kombinert med vann som nesten er en kontrast forårsaker stor skade på gresset. Helse.

Ved å starte eller avslutte dagen med vanning sparer du på vannet (siden du trenger mindre), noe som gjør det lettere for plenen din å absorbere det, og unngår den overflødige middagsvarmen. Planlegging er halve kampen, og du kan få timingen til å fungere for deg.

4. Skadedyrkontroll

Pesky skadedyr er der ute for å ødelegge dagen din. Uhyggelige robotsøkere som brannmaur, små insekter, mjøldyr, føflekker, insekter og veggedyr kan skape kaos på enhver plen og gjøre den til en ødemark. Det første trinnet er å identifisere hvilket skadedyr du har å gjøre med, eller om det er mer enn én. Hvert skadedyr bærer sine egne symptomer og fra insekt til insekt.

For eksempel, tegn på en chinch bug-angrep inkluderer et flekkete mønster av strimlet gress som nesten ser ut som tørkeskader. Når du vanner riktig, men likevel merker slike tegn, må du ta affære. En enkel metode for å oppdage en grub ormeproblemet ser en økning i gravende pattedyr, for eksempel føflekker, som liker å spise på dem.

Timing spiller også en rolle, og juni er tiden for å bruke et forebyggende insektmiddel mot hveteorm. Vi kunne fortsette og fortsette, men å gjøre et raskt søk på nettet eller kontakte din spesialforhandler kan hjelpe deg med å finne riktig behandling for skadedyrproblemene dine. Sørg alltid for å lese etiketten grundig før påføring.

5. Sykdomsbehandling

I den andre enden av risikospekteret er plantetrussel eller ugress- og gresssykdom. Svingel og blågress er hovedmistenkte du må holde et øye med. Sørg for å takle eventuelle ugress eller vurder å trekke dem for hånd. Sommeren er den verste tiden for bruk av ugressmidler for de fleste typer gress, da ugressmidler kombinert med overdreven varme bare vil skade gresset ditt. Vit alltid at manuell, håndbeskjæring og ugrasbekjempelse kan gjøre bedre enn noe produkt.

Når du håndplukker og luker plenen din, gjør du det på et individuelt og presist nivå som gir full kontroll. Hvis situasjonen krever det, kreves noen ganger profesjonell behandling. Når dette er tilfelle, anbefaler vi alltid å vente til jorda og temperaturen er avkjølt før du påfører et ugressmiddel etter oppblomstring på ugress i hagen din. Forberedelse og forebygging er viktig for helsen din, og den samme logikken gjelder for plenen din.

Påfør et pre-emergent ugressmiddel om våren for å redusere sommerugresset, og sørg for å bruke et pre-emergent ugressmiddel om høsten for å holde høst- og vinterugress ute. Å kjenne fienden din er den andre halvdelen av kampen, og det er sesongmessige sykdommer å holde øye med i visse perioder. Om sommeren er de knotweed, spurge, lespedeza, crabgrass, stikkelsbær, dallisgrass, nøtteskjær og sandspurs.

Når vi nevnte overvanning gjorde vi det på grunn av skadedyr, men det kan også føre til at sykdom øker. Sykdommer som: Zoysia, St. Augustine, Bermuda-gress eller tusenbein oppstår alle når du vanner plenen om sommeren.

6. Rydd opp

Det er ingenting verre for gress enn å bli kvalt av ulike gjenstander. Paraplyer og paraplystativer, oppblåsbare eller monteringsbassenger, benker og andre gjenstander som vanligvis blir støvet av garasjen om sommeren er de verste forbryterne her. Disse tingene gjør mer skade på plenen din enn noe annet ettersom de knuser, kveler og berøver gresset ditt for sollys.

Mens vi forstår deres appell og funksjonalitet, prøv å holde dem til de dedikerte sement- eller flisoverflatene deres, slik at de ikke kommer i veien for plenen din. Hver av disse elementene kan enkelt holde seg på plass i minst tre eller fire måneder. I løpet av den tiden sultes alt gresset under for luft, sollys og vann. Alle tre er avgjørende for dens vekst og fremgang. For ikke å snakke om selve plassen og rommet over, som du vil legge merke til når du fjerner eller flytter disse elementene.

Å gjenopprette og forynge de brune flekkene tar mer tid og krefter enn vanlig gress, med stor sjanse for at du ikke vil lykkes. Prøv å tenke på det som en ugyldiggjøring av all fremgangen din. Du pleier og pleier plenen din hele året, bare for å få den til å kveles etter et par måneders omsorgssvikt. Ser ikke så verdig ut nå, gjør det vel?

7. Ikke overdriv din velkomst

Rugbybaner, fotballbaner og tennisbaner er det du bør prøve å forestille deg. De får alle mye fottrafikk, slitasje sammen med noe glidende handling. Selvfølgelig vil gressplenen din se mindre av disse, med mindre du planlegger å arrangere Australian Open. Mer seriøst, etter at du har gjort alt beinarbeidet, med gjødsling, klipping, vanning og etterfjerning, er det nå på tide å la plenen puste og vokse. Hun trenger tid til dette, siden mirakler sjelden skjer over natten i den virkelige verden.

Når du har gjort alt dette, kan du gjøre ditt beste for å minimere forstyrrelsen av plenen din, i det minste til den kommer seg eller viser tegn til bedring. Gress er delikat til tross for hva andre kan fortelle deg, og å gi det litt tid alene kan gjøre underverker for plenen din. Motivet ditt trenger tid til å styrke og sementere sin posisjon slik at det kan håndtere alt verden kan kaste på det. I det lange løp vil plenen din bli mer belønnet for omsorgen og beskyttelsen du har gitt den. Når den først vokser og styrker seg, kan du gå i gang med din daglige rutine, noen ting kan komme i veien for en sterk og godt vedlikeholdt plen.

Å gjøre endringer i miljøet ditt virker alltid skummelt før du begynner. Mange har inntrykk av at de står overfor et berg av ukjente og farer. Ingenting kan være lengre fra sannheten, siden enhver endring er bedre enn ingen. Litt etter litt, steg for steg, vil du kunne se fysiske endringer og fremgang i plenen din. Disse vil fremstå som vakre frukter av arbeidet ditt, ettersom du vil kunne nyte dem i årene som kommer. Alt du trenger å gjøre er å ta det første skrittet og ta en proaktiv tilnærming til plenpleie. Før du vet ordet av det, vil du kunne slappe av og nyte favorittdrikken din mens du ser på din grønne suksess. Vi ønsker deg alt godt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...